Combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galati este obligat sa prezinte, pana pe 30 octombrie, un plan de masuri pentru alinierea la standardele europene in privinta gradului de poluare, in caz contrar riscand sa fie inchis, potrivit prefectului judetului, Mihai Capra..

Pana in toamna, combinatul galatean are obligatia sa realizeze un plan de masuri insumand mai multe proiecte investitionale in protectia mediului inconjurator, cu termene clare de finalizare. Prin intermediul acestor investitii, combinatul Arcelor Mittal Galati trebuie sa se alinieze la standardele europene in domeniul poluarii pana in 2014.

Planul de masuri este legat de faptul ca, pana in 2014, combinatul trebuie sa ajunga sa polueze in limitele stabilite de Uniunea Europeana. Angajamentul nostru este sa atingem acest standard cu sase luni mai devreme, adica la jumatatea anului 2013, a declarat, citat de NewsIn, purtatorul de cuvant al companiei, Dorian Dumitrescu.

Potrivit aceleiasi surse, programul investitional este in lucru si cuprinde deja foarte multe proiecte pe linie de mediu. Documentatia trebuie prezentata, pana la data de 30 octombrie 2007, Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), in vederea obtinerii autorizatiei integrate de mediu. in caz contrar, ANPM va fi obligata sa inchida compania.

Data de 30 octombrie nu este negociabila, a declarat, joi, prefectul judetului Galati, Mihai Capra. Acesta a precizat ca ANPM si-a exprimat disponibilitatea de a delega la Galati cativa specialisti in domeniul protectiei mediului in siderurgie, care sa ajute compania galateana sa-si duca la indeplinire sarcina. Conducerea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului a dat asigurari ca, daca va fi necesar, va acorda asistenta combinatului Arcelor Mittal Galati, a afirmat prefectul.

Planul de masuri asteptat acum de ANPM prevede alte investitii decat cele asumate de combinat la scurt timp de la privatizarea din toamna lui 2001, prin programul de conformare pe mediu. Din acel program, 13 proiecte inregistreaza intarzieri majore, valoarea totala a acestora fiind de 41,222 milioane de dolari, potrivit contractelor comerciale incheiate de combinatul siderurgic.

Cele mai multe dintre investitiile restante din programul de conformare sunt localizate la Uzina de Otelarii Refractare. Astfel, Otelariile figureaza cu sase lucrari restante in raportul intocmit de comisarii Garzii de Mediu. Pe locul doi se afla Uzina de Aglomerare Furnale, cu trei proiecte investitionale complexe la furnale, dupa care urmeaza Uzina de Laminate Plate, Uzina Cocso-Chimica, precum si Halda de Zgura si un depozit de deseuri fiecare cu cate un proiect. Ultima lucrare prevede investitii pentru reducerea emisiilor de pulberi la cosuri.

Potrivit comisarilor Garzii de Mediu, Arcelor Mittal Galati este al doilea mare poluator al tarii, dupa compania Petrom. Arcelor Mittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. in Romania, compania detine combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri