Gedeon Richter Romania a inaugurat, marti, un centrul logistic farmaceutic la Corunca, judetul Mures, in prezenta lui Erik Bogsch, CEO Gedeon Richter, o investitie de 9 milioane de dolari, transmite corespondentul NewsIn.

Construirea Centrului Logistic din Corunca a inceput in anul 2006 ca urmare a diversificarii portofoliului de produse, a maririi volumului de produse determinat de cresterea vanzarilor pe piata romaneasca si de extinderea activitatii de export si lohn, respectiv intrarea firmei pe piata de distributie. Centrul Logistic ocupa 45 000 de metri patrati de teren din care 13000 metri patrati construiti. Din aceasta suprafata 5.200 metri patrati sunt ocupati de depozitul centrului, 360 de cladirea de birouri, restul terenului fiind ocupat de infrastructura.

“Pentru realizarea acestui proiect s-au investit 9 milioane de dolari, iar prin amploarea proiectului a devenit centrul de excelenta in distributie pentru Grupul Richter, oferind cea mai mare capacitate de depozitare si cele mai moderne capabilitati de depozitare si procesare a produselor in vederea distributiei dintre cele douasprezece depozite ale grupului existente in Romania”, a spus Erik Bogsch la deschiderea centrului. Centrul Logistic va avea rol de depozitare pentru produsele Gedeon Richter Romania si pentru produsele din portofoliul distribuitorului grupului. Impreuna cu depozitul detinut in Bucuresti vor reprezenta axa centrala de distributie si depozitare a grupului, totodata centrul din Corunca avand si rol logistic in deservirea clientilor din regiune.

Pe platforma din Corunca, pe langa infrastructura de depozitare si logistica, s-a construit si o cladire de birouri care va gazdui departamentul de marketing al Gedeon Richter Romania, sediul firmei Gedeon Richter Farmacia si sediul firmei Armedica Trading SRL. Aceasta firma este rezultatul extinderii afacerii grupului si pe segmentul de retail, unde actualmente firma detine peste 100 farmacii. Centrul Logistic de la Corunca are o capacitate de 4.000 de europaleti, respectiv 16 milioane de unitati comerciale, o capacitate de sortimentie de 9000 de produse si deserveste zilnic 340 de clienti.

“Grupul Richter se doreste a fi unul din pilonii de sustinere ai economiei romanesti. Pe langa parametrii asiguraram un numar mare de angajati pe intreg teritoriul tarii al caror nivel profesional se plaseaza la asteptarile unei companii de succes”, a declarat si Valeria Dan, directorul Gedeon Richter Romania.

Producerea si vanzarea de medicamente sub sigla Richter are o traditie indelungata pe piata europeana. Firma Gedeon Richter Plc., cu o istorie de peste 100 de ani, este una dintre cele mai mari companii producatoare de medicamente din zona est europeana, fiind recunoscuta pentru calitatea si eficienta produselor sale, sustine Erik Bogsch. Potrivit acestuia GR va intra si pe piata SUA cu produse ginecologice si anticonceptionale, SUA fiind a doua piata ca marime in cadrul grupului Richter. La contraceptive, in special cele de 24 de ore, GR este pe locul 3 mondial. Anumite produse generice ginecologice fabricate la Tg Mures vor ajunge pe piata SUA. 80% din produsele intregii companii sunt pentru export. Vanzarile au atins in 2006 cifra de un miliard de dolari.

“Unul din elementele strategice puse in practica in vederea mentinerii companiei in topul companiilor farmaceutice de pe pietele din zona sa de interes a fost extinderea sa prin crearea de reprezentante si firme producatoare subsidiare”, a mai precizat Valeria Dan. In anul 1996 GR deschide reprezentanta sa pe piata romaneasca, iar in anul 1998 achizitioneaza al cincilea producator de medicamente din tara, dupa volumul de productie, Armedica S.A., pe care-l integreaza in grup la sfarsitul anului 2003, dandu-i numele de Gedeon Richter Romania S.A.

In anul 2006 grupul se lanseaza pe piata distributiei de medicamente prin achizitia unor distribuitori locali. Unul dintre obiectivele de importanta strategica ale grupului pentru acest segment de piata il constituie realizarea unor servicii de calitate, respectiv cresterea continua a standardelor de calitate prin introducerea unui sistem al managementului calitatii, bazat pe normele GDP (Good Distribution Practice). Pe piata de distributie firma DITA, aflata in portofoliul GRR, ocupa pozitia 9 cu o cota de piata de 3,57%. Potrivit CEO Bogsch, Gedeon Richter este singura firma independenta din Ungaria, care isi poate mentine aceasta reputatie datorita cotatiilor bune pe care le are la bursa. Oficialul a mai precizat ca aceasta politica, a independentei si libertatii deciziilor, se practica in fiecare tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri