Compania McKinsey, cea mai mare companie de consultanta de management din lume, cu o prezenta importanta in Europa Centrala si de Est, va deschide, in luna octombrie, primul birou din Romania, la Bucuresti.
Firma americana de consultanta de strategie a fost prezenta indirect pe piata locala in ultimii ani, aceasta fiind deschiderea oficiala a biroului. Potrivit unor surse Wall-Street din piata romaneasca de real-estate, cea mai mare firma de consultanta din lume a inchiriat mai multe etaje in una din cele moderne cladiri din zona Piata Revolutiei-Sala Palatului, de pe strada Dem I Dobrescu din Capitala. Chiria medie pentru aceasta cladire este de 25 mp/luna, imobilul fiind disponibil din luna octombrie a acestui an.

Niciun reprezentant al McKinsey, o companie cunoscuta ca fiind mai secretoasa in ceea ce priveste strategia de dezvoltare, nu a fost disponibil pana la inchiderea editiei de astazi a cotidianului Wall-Street.

McKinsey face parte dintr-un cerc de companii renumite precum The Boston Consulting Group care au scanat in ultimii piata locala pentru a deschide un birou local. Andrei Caramitru, fiul actorului Ion Caramitru, este cel mai important reprezentant pentru Romania al companiei McKinsey. Compania are 20 de consultanti activi pentru piata locala, desi nu a avut inca un birou aici.

In ultimii ani, compania de consultanta a furnizat pe piata romaneasca servicii de consultanta in special pentru companii din sectoarele energetic, financiar, telecomunicatii, farmaceutic si retail.

Pana acum, gigantul mondial McKinsey a lucrat pe proiecte mari in bankingul din Romania. Compania a acordat consultanta la trei din primele cinci banci din sistem, in domenii cum ar fi implementarea unor sisteme noi de management al informatiei sau ameliorarea proceselor de vanzare. Mai mult, a oferit consultanta unor importante institutii europene in procesul de privatizare a BCR (consultantul Millennium) si CEC.

McKinsey a facut parte dintr-un consortiu interesat pentru proiectul de restructurare a Postei Romane, inaintea privatizarii, insa lupta a fost pierduta in fata companiei Roland Berger, alaturi de care au mai concurat Bearing Point, ING si consortiul Ernst & Young, CAIB Corporate GmbH si NM Rothschild & Sons Ltd.

De asemenea, McKinsey a fost una din companiile care au luat parte la restructurarea companiei locale de asigurari Astra.

Compania are 90 de birouri in 51 de state. Firma a fost infiintata in Statele Unite, in 1926 de catre James O. McKinsey , iar primul birou din afara SUA a fost deschis in 1959, in Londra.

Anul acesta, piata de consultanta se ridica la aproximativ 330 de milioane de euro, principalii jucatori de pe aceasta piata fiind cunoscutul grup BIG 4. Companiile care fac parte din BIG 4 sunt PricewaterhouseCoopers, Ernst&Young, KPMG si Deloitte. Prezent a fost si Arthur Andersen, insa crah-ul companiei la nivel mondial a afectat si biroul local. AT Kearney, Roland Berger sau Ensight Management Consulting reprezinta alti trei jucatori importanti de pe piata romaneasca de consultanta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri