Compania Europharm Distributie, parte a grupului GlaxoSmithKline (GSK), isi reduce numarul centrelor de distributie de la 17 la 11, adica depozitele din Bacau, Buzau, Deva, Oradea, Pitesti si Ploiesti vor fi inchise, urmand ca activitatile lor sa fie transferate catre celelalte depozite.
Reteaua Europharm Distributie va avea in componenta centrele din Baia-Mare, Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Sibiu, Suceava si Timisoara. in urma reducerii numarului centrelor de distributie, aproximativ 90 de locuri de munca vor fi restructurate, dar vor fi create 45 de noi posturi in cele 11 depozite ramase.

Printre cauzele deciziei de reorganizare, reprezentantii Europharm precizeaza ca piata farmaceutica nu este inca transparenta si egala pentru toti, lucru ce face sa fie dificil pentru companiile multinationale cu reguli stricte, ca GSK, sa performeze pe piata de distributie.

Piata farmaceutica a suferit multe reduceri de preturi incepand din 2005 si pana azi. In timp ce costurile cresc cu 5 sau 6% in fiecare an din cauza inflatiei, preturile produselor farmaceutice scad. In plus, se asteapta ca adaosurile comerciale pe care le pot practica distribuitorii sa se reduca din spetembrie, ca urmare a unei politici de pret aprobata de Ministerul Sanatatii. Intrucat obiectivul Europharm Distributie este de a se mentine ca unul dintre jucatorii cheie intr-o piata foarte competitiva si in expansiune, este foarte important pentru companie sa alinieze structura sa de business la evolutiile pietei, au declarat reprezentantii companiei.

In anul 1998, GlaxoSmithKline a achizitionat 65% din capitalul grupului Europharm Brasov, iar in 2003, Europharm a trecut integral in proprietatea GSK. GlaxoSmithKline ocupa, potrivit ultimului raport al Cegedim, primul loc in topul celor zece cele mai bine cotate companii farmaceutice din Romania.Vanzarile GSK, inclusiv rezultatele Europharm, au atins 477,2 milioane de lei, corespunzatoare unei cote de piata de 8%. in trimestrul doi, GSK a raportat vanzari de 116 milioane de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri