Vanzarile Mobexpert au inregistrat in 2007 o crestere medie de 28% la nivel regional comparativ cu 2006, iar 77% din vanzari au fost realizate pe segmentul de mobilier pentru casa si decoratiuni.
Cresterea medie regionala a fost de 27,5% pe segmentul de casa si de 28,5% pe zona de birou. In ceea ce priveste repartitia teritoriala, cele mai importante volume au fost realizate in Bucuresti, reprezentand o crestere medie de peste 25% comparativ cu 2006.

Cifra de afaceri realizata de Grupul Mobexpert in anul 2007 a fost de 168 de milioane de euro, in crestere cu 12% fata de 2006.

La nivelul anului 2007, exporturile grupului au consemnat o scadere cu 11% a volumelor comparativ cu 2006. Ponderea exporturilor din totalul productiei a scazut de la 38%, in 2006, la 27%, in 2007. Se estimeaza ca, in 2008, exporturile catre pietele occidentale vor cunoaste o tendinta descrescatoare, atat ca volume cat si ca valoare absoluta.

Grupul Mobexpert estima la sfarsitul anului trecut ca pana in 2012 va inregistra o cifra de afaceri de trei ori mai mare si o crestere de 50% a productivitatii, pe fondul investitiilor pe care grupul le face in parcul industrial de la Targu Mures.

Mobexpert va investi opt milioane de euro, in 2008, pentru deschiderea, in luna aprilie, a patru hipermagazine la Suceava, Ploiesti, Pitesti si Bucuresti.

Pe langa cele patru hipermagazine va continua si investitia de la Targu Mures lansata in mai 2007 si care se ridica la 28 de milioane de euro. Tot la Targu Mures in cadrul aceluiasi proiect, va fi terminata constructia celei mai moderne platforme logistica a Grupului Mobexpert, devenind functionala in al doilea trimestru din 2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri