Romstal Leasing a finantat, in primele sase luni ale acestui an, bunuri in valoare totala de 130,5 milioane euro, cu 53% mai mult decat in perioada similara din 2007, pe seama cresterii segmentului echipamentelor si al autovehiculelor comerciale, informeaza compania, potrivit NewsIn.
Firma de leasing a semnat 3.050 de contracte in primele sase luni din 2008.

Cea mai mare crestere a fost inregistrata pe segmentul echipamentelor, unde finantarile au sporit cu 322% fata de primul semestru al anului trecut. De asemenea, au fost semnalate cresteri si pe segmentul autovehiculelor comerciale, care si-au sporit ponderea in totalul finantarilor Romstal Leasing la 44,8% in primul semestru din 2008, de la nivelul de 42% atins in primele sase luni ale anului trecut.

In portofoliul companiei autoturismele detin o pondere de 31,8%, autovehiculele comerciale 44,8%, echipamentele 17,8%, imobilele 4,8%, iar motocicletele 0,8%.

"Segmentele de leasing pentru echipamente si leasing pentru vehicule comerciale au adus o contributie de aproape doua treimi din totalul finantarilor din 2008. Cresterea remarcabila de pe segmentul de echipamente a determinat si marirea ponderii acestui segment in totalul finantarilor inregistrate de compania noastra in prima jumatate a anului, ajungand la valoarea de 19 milioane euro, fata de numai 6 milioane in aceeasi perioada din 2007", a declarat Ionut Chirila, directorul de marketing al Romstal Leasing.

Evolutia leasingului imobiliar s-a pastrat in aceeasi parametri ca si in 2007. In primele 6 luni din 2008, contractele de finantare pe segmentele de leasing imobiliar au depasit cu putin valoarea de 5 milioane euro.

Pana la sfarsitul lui 2008, compania vrea sa isi sporeasca valoarea finantarilor pana la 20 milioane euro.

Romstal Leasing mizeaza in continuare pe segmentul echipamentelor si al vehiculelor comerciale, avand in vedere potentialul ridicat al acestor piete in 2008, iar pentru 2009, compania anticipeaza o crestere cu aproximativ 30% a finantarilor pe aceste segmente, se mai arata in comunicat.

Analistii companiei sustin ca leasingul de echipamente si cel imobiliar castiga teren in fata segmentului auto, cea mai importanta reglementare din acest an fiind taxa de poluare care a inlocuit, incepand cu 1 iulie 2008, taxa de prima inmatriculare. "O prima consecinta a acestei taxe va fi incetinirea cresterii vanzarilor de autoturisme noi in favoarea celor rulate. Modificarea taxei de prima inmatriculare nu va influenta semnificativ tendinta actuala existenta pe piata de leasing - piata de leasing pentru echipamente si cea de imobiliar inregistreaza cresteri importante in dauna leasingului auto", sustin reprezentantii Romstal Leasing.

Compania a deshis pana in prezent 34 de birouri locale, iar pana la sfarsitul anului vrea sa deschida inca trei filiale, dintre care una in Bucuresti. Aproximativ 60% din finantarile Romstal Leasing se realizeaza in afara Bucurestiului, proportie ce se va pastra si in viitor, sustin reprezentantii companiei.

Romstal Leasing IFN S.A. are o experienta de peste 10 ani pe piata romaneasca, detine o cota de piata de 3,52%, iar in anul 2006, a ocupat locul 12 la nivelul intregii piete de leasing din Romania. Romstal Leasing IFN SA finanteaza in sistem leasing financiar autoturisme, autoutilitare, motociclete, vehicule comerciale grele, echipamente si imobile.

La finalul anului 2006, KBC, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni in cadrul Romstal Leasing pentru 70 milioane euro. Tranzactia a fost finalizata in luna martie a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri