Producatorul de baterii auto Rombat estimeaza o pondere de circa 45 % a exportului in totalul vanzarilor pentru anul in curs, iar societatea nu intentioneaza sa-si reduca productia, a declarat, vineri, citat de NewsIn, directorul general al companiei, Ioan Repede.
"Exporturile noastre sunt in proportie de 99 % pe after market (piata pieselor de schimb - n.r.). Nu intentionam sa reducem exporturile, dimpotriva. Pentru acest an estimam o pondere de circa 45 % a exportului in totalul vanzarilor", a declarat Ioan Repede.

Legat de deciziile producatorilor auto europeni de a-si reduce activitatea, directorul general Rombat a declarat ca societatea pe care o conduce nu intentioneaza sa le urmeze exemplul si sa reduca productia. El a mai precizat ca societatea nu este foarte afectata de cele patru zile de oprire ale activitatii constructorului de automobile Dacia.

"Dacia are o pondere de circa 18 % in totalul vanzarilor noastre la 10 luni, astfel incat nu suntem foarte afectati de cele patru zile de oprire. Daca, in cazul altui furnizor, aceasta pondere ajunge la 80-90%, atunci acel furnizor va avea probleme si va fi nevoit sa urmeze exemplul companiei Dacia. Insa nu este cazul companiei Rombat", a declarat Ioan Repede.

Conform directorului general Rombat, compania si-a crescut vanzarile la 10 luni cu circa 19 % fata de aceeasi perioada a anului trecut. "In luna septembrie am lucrat si sambata si duminica pentru a face fata cererii. Pentru trimestrul patru prevedem ca nu vom avea o reducere a vanzarilor fata de trimestru patru al anului trecut, deci vom lucra in regim normal de cinci zile pe saptamana", a mai spus Ioan Repede.

Directorul Rombat a adaugat ca este posibil ca societatea sa nu atinga cifra previzionata pentru acest an din cauza unor factori precum scaderile masive ale pretului plumbului la bursa, care nu au incurajat comerciantii de baterii, atat exterini cat si interni, sa faca stocuri pentru sezon.

"Cu alte cuvinte nu vom creste cat am fi dorit, dar nu poate fi vorba de scadere a productiei, respectiv a vanzarilor fata de 2007", a spus directorul general Rombat.

Pentru acest an, Ioan Repede a estimat o cifra de afaceri de 55 milioane euro.

De asemenea, el a mai declarat ca societatea are in pregatire pentru finalul acestui an o investitie de sapte milioane de euro. "Pana in luna septembrie am investit circa trei milioane euro. Avem in pregatire o investitie de sapte milioane euro, care s-ar putea sa demareze la finalul acestui an, in functie de obtinerea aprobarilor necesare", a mai declarat directorul general Ioan Repede.

In privinta angajarilor, directorul general a spus ca politica Rombat in domeniu este de a angaja in functie de nevoi, tinand cont si de cererea sezoniera de baterii si de fluctuatia personalului. Acesta a mai adaugat ca in momentul de fata compania nu intentioneaza sa efectueze niciun fel de restructurare.

Producatorul de baterii auto Rombat a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de aproximativ 27,1 milioane euro, in crestere cu 47,7% fata de perioada similara a anului trecut, ca urmare a investitiilor realizate de companie in 2007.

Profitul Rombat s-a majorat de asemenea in primele sase luni ale anului cu 142,2%, pana la 3,6 milioane euro, fata de profitul inregistrat in semestrul I din 2007, care s-a cifrat la 1,49 milioane euro. In plus, pana in 2010 reprezentantii companiei estimeaza ca cifra de afaceri anuala sa ajunga la aproximativ 90 de milioane euro.

Rombat SA face pate din Rombat Group, care pe langa compania mama, producatoare de baterii auto, cuprinde Rombat Automobile Bistrita (dealer zonal Volkswagen, in care Rombat detine 76%) si Prombat Copsa Mica (fabrica de recuperat plumb din baterii auto uzate, cu 71% actiuni detinute de Rombat).

Compania este lider pe piata romaneasca de baterii auto inca din 1997, avand o cota de piata de peste 55%, fara livrarile la Dacia. In prezent numarul total al angajatilor este de peste 600, iar compania a dezvoltat o retea de service, care cuprinde circa 100 de reprezentante in toata tara. Rombat SA a avut in 2007 o crestere de 58% a cifrei de afaceri fata de anul 2006.

Compania realizeaza exporturi pe pietele Frantei, Portugaliei, Belgiei, Africii, Italiei, Bulgariei, Republicii Moldova, Germaniei, Greciei si Austriei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri