Floridelux.ro, magazin online dedicat vanzarilor de flori si marca a companiei Gravity Design, a deschis un magazin traditional in centrul comercial Baneasa Shopping City, in care a investit 30.000 euro.
"Investitia totala angajata s-a ridicat la aproximativ 30.000 de euro", a declarat Marius Dosinescu, general manager Gravity Design.

In 2008, magazinul online Floridelux.ro a atins vanzari de aproximativ 120.000 de euro, in crestere cu 30% comparativ cu anul anterior.

"Pentru anul in curs, in ceea ce priveste asteptarile noastre de business, acestea se ridica la 500.000 de euro", declara Marius Ghenea (foto), presedinte Gravity Design.

In 2009, compania estimeaza ca piata de flori online poate ajunge la 1,2 milioane euro, in crestere cu 50% fata de anul trecut. Potrivit reprezentantilor companiei, exista un potential urias al acestei piete, luand in considerare faptul ca doar 5% din comertul cu flori se desfasoara online in prezent.

In primul semestru al anului 2009, potrivit estimarilor companiei, va fi o pondere egala intre persoanele fizice si cele juridice in totalul clientilor, insa se asteapta un procent de 70% companii si 30% persoane fizice in a doua parte a anului, in urma strategiei adoptate fata de clientii corporate.

Magazinul offline Floridelux.ro va avea o echipa de 6 oameni dintre care 3 angajati, 2 designeri florali si un sef de magazin pentru aprovizionarea si derularea contractelor. Majoritatea florilor din magazin vor fi aduse din import, insa nu este exclusa posibilitatea de a achizitiona o parte din marfa de la producatorii romani.

“In urma unor analize de piata, am observat o usoara lipsa de incredere a clientilor in achizitia acestui tip de produse din online, datorita imposibilitatii de a face alegerea in mod obisnuit, pe baza simturilor. De aceea, am decis ca o strategie potrivita de business este sa nu excludem potentialii clienti, oferindu-le astfel un spatiu in offline unde, in plus, pot interactiona cu personalul nostru, designeri florali pe care ii pot consulta”, explica Dosinescu.

Marius Ghenea a achizitionat majoritatea actiunilor companiei Gravity Design SRL, care opereaza cele mai cunoscute brand-uri pe piata online a florilor www.floridelux.ro si site-ul sezonier www.brazidecraciun.ro in noiembrie 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri