Eurocopter Romania si IAR Ghimbav vor cere Guvernului Romaniei sa se implice in problema contractului prin care la Ghimbav trebuiau modernizate 33 de elicoptere Puma apartinand Royal Air Force din Marea Britanie.
Neculai Banea, directorul general al IAR Ghimbav, a declarat ca a aflat despre dezbaterea din presa britanica, privind soarta contractului de 450.000.000 de euro pentru modernizarea elicopterelor Puma destinate teatrelor de operatiuni din Afganistan. „Acest contract se negociaza de mai bine de doi ani si niciodata nu s-a pus problema in acest fel. Englezii s-au gandit la noi pentru ca avem experienta modernizarii elicopterelor Puma pentru Emiratele Arabe Unite si pentru faptul ca in Romania forta de munca este mult mai ieftina, ceea ce ar conduce la ieftinirea contractului. Noi credem in continuare in faptul ca aceste elicoptere satisfac mult mai bine nevoile prezentei in teatre de operatiuni neprielnice, asa cum sunt cele din Afganistan si Irak“, a declarat directorul IAR Ghimbav, potrivit NewsIn.

Pentru ca acest program era unul foarte interesant pentru cele doua societati de la Ghimbav, seful IAR spune ca va face un memoriu catre Guvernul Romaniei pentru ca acesta sa intervina la Guvernul britanic pentru a nu se renunta la proiectul de modernizare a elicopterelor Puma apartinand Royal Air Force.

„O sa cerem Guvernului sa ne sprijine in situatia actuala, pentru ca decizia este una eminamente politica. Vom sugera oficialilor de la Bucuresti sa foloseasca drept argument faptul ca in curand Romania va trebui sa modernizeze cele doua fregate cumparate in urma cu cativa ani din Marea Britanie, iar asta se va face in Anglia, deci va da de lucru muncitorilor englezi si ar fi firesc ca programul acesta gandit de Eurocopter si ministerul apararii de la Londra sa fie lasat sa se deruleze in continuare asa cum a fost negociat. In opinia noastra, un elicopter naval modernizat nu poate fi trimis in desert pentru misiunile din Afganistan sau Irak“, a incheiat Neculai Banea, directorul IAR Brasov.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri