Producatorul de materiale de constructii AdePlast isi propune sa realizarea vanzari de peste 5,5 milioane de euro in acest an prin comercializarea de mortare uscate livrate la siloz si sac, potrivit unor calcule realizate de Wall-Street pe baza informatiilor furnizate de companie.
“Mortarele cu aplicare mecanizata, livrate la siloz si sac, au reprezentat 14% din vanzarile realizate de companie in 2007 si 23% din cele consemnate in 2008. Pentru anul acesta, vanzarile isi vor pastra ritmul de crestere din anii precedenti”, spune Marcel Barbut, presedintele si proprietarul AdePlast.

La o cifra de afaceri de 34 de milioane de euro in 2008, vanzarile de mortare livrate la siloz si sac au reprezentat 5,5 milioane de euro. In conditiile in care compania si-a propus pentru acest an cel putin realizarea unei cifre de afaceri similare cu cea inregistrata in 2008, vanzarile de mortare prin intermediul silozurilor mobile si a sacilor vor atinge cel putin 5,5 de milioane de euro.

AdePlast a finalizat in primul trimestru al acestui an implementarea a 150 de silozuri mobile pe teritoriul Romaniei. Din calculele AdePlast, economia pe care un constructor o poate face prin folosirea silozului mobil versus sistem clasic, este de peste 10-20%. Timpul de executie se micsoreaza de peste cinci ori.

Varianta optimista in ceea ce priveste afacerile AdePlast prevede o crestere a cifrei de afaceri de pana la 40% fata de 2009. Compania isi propune sa lanseze in 2009 noi produse pe segmentul adezivilor si mortarelor uscate, cat si peste 30 de tipuri de vopsea.

Compania detine doua fabrici de mortare uscate la Ploiesti si Oradea, dar si o fabrica de vopsele, tot la Oradea. Fabrica din Ploiesti a inceput sa produca in octombrie 2008, iar in primele doua luni ale lui 2009, 60% din productia de adezivi si mortare uscate a AdePlast fiind mutata in acest oras.

Prin demararea productiei la Ploiesti, compania a economisit aproximativ 12% din cheltuielile aferente perioadei octombrie-decembrie 2008, bani care altfel erau folositi in transportul produselor de la Oradea spre zona de sud-est a tarii.

AdePlast are o capacitate totala de productie de 700.000 de tone de mortare uscate si 80.000 de tone de vopsele si tencuieli decorative. Principalii competitori ai companiei sunt Henkel, Baumit, Dufa, Euro MGA, Baumix si Saint-Gobain Weber.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri