La aproape doua saptamani dupa ce Wall-Street a anuntat in exclusivitate revenirea lui Dragos Damian la conducerea producatorului clujean de medicamente Terapia Ranbaxy, oficialii companiei confirma noua sa pozitie si anunta finalizarea constructiei unui nou depozit de medicamente.
“Sunt onorat sa revin la carma Terapia Ranbaxy, cel mai mare producator de medicamente generice din Romania si membru al grupului japonez Daiichi Sankyo, o companie globala bazata pe cercetare si dezvoltare. De asemenea, sunt bucuros sa imi reintru in atributii intr-o companie in care, alaturi de o echipa de peste 700 de specialisti, pot contribui la cresterea si dezvoltarea unui model integrat farmaceutic, cuprinzand operatiuni comerciale si industriale, unitati de cercetare si dezvoltare, laboratoare de calitate, de farmacovigilenta si de studii clinice si de bioechivalenta”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Dragos Damian (foto).

Pe data de 1 decembrie, Wall-Street anunta ca Dragos Damian, unul dintre cei mai mobili manageri din farma romaneasca, se intoarce in fruntea Terapia Ranbaxy, companie pe care a mai condus-o intre 2006 si 2008. Damian a renuntat la mijlocul lui octombrie la functia de director general in cadrul Actavis, dupa numai trei luni de la venirea in cadrul diviziei locale a companiei islandeze.

Noul depozit de produse finite este situat in localitatea Apahida, la 10 kilometri de sediul central al companiei din Cluj-Napoca. Depozitul are o capacitate de depozitare de 1.900 de paleti si o suprafata totala de 1.600 de metri patrati, investitia contribuind la crearea a sase noi locuri de munca. Depozitul a fost deja inspectat de Agentia Nationala a Medicamentului la inceputul lui decembrie, iar din ianuarie acesta va putea lucra la capacitate maxima.

„Prin noul depozit, ne vom putea pune si mai mult in valoare un portofoliu hibrid de aproape 200 de molecule in peste 20 de forme de prezentare, de la medicamente inovatoare si generice pana la produse fara prescriptie medicala (OTC) si suplimente alimentare care se adreseaza unor afectiuni diverse din sfera aparatelor cardiovascular, digestiv, locomotor si a sistemului nervos central”, a adaugat Damian.

In ceea ce priveste planurile de viitor, CEO-ul Terapia Ranbaxy a mentionat ca se va urmari demararea unor parteneriate cu autoritatile pentru relansarea industriei farmaceutice din Romania, un domeniu care poate contribui semnificativ la revenirea din criza.

Dragos Damian are 42 de ani si este absolvent al Facultatii de Medicina din Cluj-Napoca. Damian lucreaza in industria farmaceutica din Romania din 1994, atunci cand s-a alaturat echipei Roche unde a promovat pana la pozitia de medical manager. In perioada 1999-2004 a condus reprezentanta locala a Menarini/Berlin Chemie iar ulterior si-a inceput ascensiunea in top managementul industriei farmaceutice din Romania ocupand pe rand pozitia de CEO pentru companii precum Terapia Ranbaxy, Zentiva, Actavis.

In iunie 2006, Ranbaxy Laboratories a anuntat finalizarea procesului de achizitie de catre Ranbaxy Netherlands BV a 96,7% din compania romaneasca de produse generice Terapia SA, infiintata in 1921. Operatiunile combinate ale Terapia Ranbaxy au pus bazele celei mai mari companii de produse generice din Romania.

Ranbaxy Laboratories Limited este o companie internationala de produse farmaceutice integrata, bazata pe cercetare, cu sediul central in India. Aceasta produce o gama variata de produse generice Compania isi deserveste clientii din peste 125 de tari si are un portofoliu extins de filiale, sucursale si aliante, operatiuni locale in 49 de tari si operatiuni de productie in 11 tari.

Afla de ce a revenit Dragos Damian in fruntea Terapia Ranbaxy.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri