Deloitte Tax, directia de consultanta fiscala din cadrul Deloitte Romania, isi consolideaza serviciul de consultanta pe probleme vamale si accize prin atragerea a doi specialisti: Mihai Petre - Manager, si Ioana Lira - Consultant, care anterior au lucrat in cadrul companiei rivale KPMG.
Mihai Petre, 30 de ani, are o experienta de noua ani pe probleme de taxe directe si indirecte in cadrul companiilor multinationale de consultanta. A absolvit Universitatea de Vest din Timitoara si este membru al Camerei Consultantilor Fiscali, precum si al ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) din Marea Britanie.

Cariera sa a inceput in cadrul firmei de consultanta Arthur Andersen si a continuat la KPMG, unde a fost implicat in mandate de planificare fiscala, restructurare, tranzactii transfrontaliere, planificare vamala si recuperare de accize.

Petre a contribuit la lansarea serviciilor fiscale ale KPMG la Timisoara, in cadrul unui mandat de detasare temporara pe doi ani. Ulterior, el si-a aprofundat expertiza in domeniul problemelor vamale si al accizelor.

„La fel ca si Taxa pe Valoare Adaugata, taxele vamale si accizele trebuie sa se conformeze reglementarilor si directivelor complexe ale Uniunii Europene, precum si practicii stabilite la Curtea Europeana de Justitie. (..) In cazul economiei romanesti, consumul important de produse energetice si electricitate ofera oportunitati numeroase in acest sens. De asemenea, expertiza este cu atat mai importanta cu cat autoritatile fiscale romane deruleaza actiuni intense de control privind gradul de conformitate al companiilor cu legislatia privind taxele vamale si accizele”, spune Mihai Petre, Customs and Excise Manager.

Ioana Lira (foto dreapta), 25 de ani, si-a inceput cariera in cadrul KPMG in 2008, dupa ce a absolvit Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti.

Ea are experienta in serviciile de consultanta pe taxe directe si indirecte, cu precadere in segmentul problemelor vamale si al accizelor.

Deloitte Tax furnizeaza asistenta companiilor locale si internationale in diverse aspecte - consultanta strategica in domeniul fiscal, planificare fiscala internationala, impozite directe, revizii fiscale, fuziuni si achizitii, stabilirea preturilor de transfer, impozite indirecte, servicii de detasare internationala, alerte fiscale, servicii de contabilitate si salarizare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri