Reteaua de restaurante casual Pizza Hut a raportat afaceri in crestere cu 20% in primul trimestru al anului 2010, pana la 2,6 milioane euro.
Pe fondul rezultatelor obtinute in primele trei luni ale anului, compania estimeaza o revenire a veniturilor la nivelul anului 2008. “Pentru tot anul 2010 estimam o cifra de afaceri de 10-10,5 milioane euro, insa este prea devreme sa vorbim despre profit”, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, Ovidiu Albu (foto), directorul general Pizza Hut Romania.

In 2008, lantul de restaurante a raportat o cifra de afaceri de 10 milioane de euro.

In primele trei luni din 2009, Pizza Hut a deschis un nou restaurant intr-unul dintre cartierele mari ale orasului, Berceni, in Sun Plaza. De asemenea, compania a inaugurat doua noi locatii PHD: una in Sun Plaza si una la Cora Lujerului. “Momentan ne concentram mai mult pe PHD pentru ca vrem ca pana la finalul anului sa acoperim intreg Bucurestiul cu livrarile”, a mai afirmat seful Pizza Hut.

Potrivit lui Albu, cel mai performant restaurant Pizza Hut, din punct de vedere al vanzarilor, este cel de pe Calea Dorobantilor, aproape de Piata Romana.

Provincia, un pilon important

Un sfert din cifra de afaceri raportata de Pizza Hut in primul trimestru a provenit de la restaurantele din afara Capitalei. “Contrar asteptarilor putin mai pesimiste, cauzate de vremurile actuale, provincia devine un pilon destul de bine ancorat atat in veniturile noastre, cat si in profit. Multe companii mari isi orienteaza business-ul catre provincie, iar asta se poate observa si in incasarile noastre. In prezent, provincia reprezinta 25% din business, asta daca excludem PHD-urile”, a mai spus Albu.

Importanta provinciei este subliniata si de faptul ca, de curand, Pizza Hut a decis introducerea meniului de 10 lei si in locatiile din afara Bucurestiului, in restaurantele din Constanta, Iasi, Timisoara si Cluj.

Unul dintre efectele pozitive ale crizei: Angajatii au devenit mai responsabili

In opinia lui Albu, ce a fost greu a trecut pe piata restaurantelor din Romania. “Am fost extrem de afectati daca tinem cont de efectul cursului de schimb euro-leu, de faptul ca am inghetat preturile si pentru ca am venit in intampinarea clientului cu multe oferte, ceea ce afecteaza direct profitul. Sunt insa masuri normale in astfel de situatii”, a detaliat Albu referior la efectele negative ale crizei in business-ul Pizza Hut.

Exista insa si o parte plina a paharului care consta in stabilizarea pietei fortei de munca. “Din punctul nostru de vedere piata s-a stabilizat, nu mai este dificil sa gasesti personal, oamenii sunt mai responsabili, stiind ca nu isi mai gasesc usor de lucru”, explica oficialul Pizza Hut.

In prezent, reteaua de restaurante are circa 580 de angajati. “Salariile la noi au ramas in aceeasi parametri ca si inainte. Nu am facut reduceri de personal, nu am scazut salariile. Angajatii sunt insa mai multumiti asa, decat sa fi fost concediati”, mai spune Albu.

Lantul de restaurante casual Pizza Hut opereaza in Romania de 15 ani sub franciza acordata companiei S.C American Restaurant System S.A.

Pizza Hut concureaza pe piata locala cu restaurante precum La Mama (detinute de omul de afaceri Catalin Mahu) si City Grill, detinute de Dragos Petrescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri