Mai bine de jumatate dintre bucuresteni prefera sa se trateze in clinicile private, in timp ce la nivel de local procentul este, in medie, de 44, potrivit unui studiu recent IMAS.
Studiul, intreprins de IMAS la inceputul lunii septembrie, a evidentiat multiple diferente intre locuitorii din Bucuresti si cei din alte regiuni ale tarii privind gradul de utilizare a serviciilor medicale private.

Astfel, 52% dintre bucuresteni prefera serviciile clinicilor private, pe cand procentul in provincie este mai redus, de 44. "La nivelul intregii tari, 44% dintre persoane opteaza pentru clinicile particulare, 51% aleg unitatile de stat, iar 5% nu au raspuns", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Persoanele care aleg centrele private au varste cuprinse intre 18 si 44 de ani, provin din orase medii si mari - cu peste 50.000 de locuitori -, au studii superioare si un venit de peste 750 de lei per capita.

Dintre furnizorii de servicii medicale private, cel mai cunoscut este lantul privat de clinici MedLife. Notorietatea totala (spontana si asistata) este de 14,5% - un nivel constant comparativ cu anul trecut, cand compania a inregistrat un grad de notorietate de 14,6%.

"Cu toate acestea, la nivelul Capitalei, notorietatea totala a MedLife a crescut de la 59,5% in aprilie, la 64,3% in septembrie anul acesta", potrivit studiului IMAS.

In pofida acestor statistici, numarul romanilor care merg anual la medic este in continuare foarte scazut: 20% dintre persoanele intervievate au afirmat ca merg la medic doar o data pe an, 30% - de 2-3 ori pe an, in timp ce 29% sustin ca apeleaza la doctor de peste 5 ori pe an.

"Este de-a dreptul ingrijorator numarul mic de persoane care apeleaza anual la medic sau, mai bine zis, care nu merg niciodata la medic, nici macar pentru un consult sau pentru analize de rutina. Aceasta stare de fapt deschide multe oportunitati pentru clinicile privare care pot incerca si o educare a publicului roman in ceea ce priveste importanta unor vizite regulate la medic", a comantat Mihai Marcu (foto), presedintele Consiliului de Administratie al MedLife.

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996 si isi desfasoara in prezent activitatea in sapte hiperclinici din Bucuresti si din tara, sapte laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, sase centre cu specializare unica si in colaborare cu peste 110 de clinici medicale partenere din toata tara.

De asemenea, MedLife detine cel mai mare spital privat din tara, Life Memorial Hospital – rezultatul unei investitii de aproximativ 17 milioane de euro. Compania are in prezent peste 1.200 de angajati.

Anul trecut, SGAM a intrat in actionariatul operatorului de servicii medicale private prin preluarea unui pachet de 36% din actiuni. Restul actiunilor sunt detinute de familia Marcu si de IFC. Recent, IFC a decis sa finanteze cu 10 milioane de euro programul investitional de 20 de milioane de euro al MedLife pentru urmatorii trei ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri