Guvernul a cheltuit si anul trecut peste 400.000 lei pentru cazarea in Bucuresti a consilierilor premierului Boc si angajatilor SGG, suma comparabila cu cea consemnata in 2009 si dubla fata de cea din 2008, cand astfel de cheltuieli au fost efectuate pentru un numar de doua ori mai mic de consilieri, scrie Mediafax.
Pe lista persoanelor din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG) pentru care au fost finantate anul trecut locuintele de serviciu se regasesc 53 de secretari de stat din aparatul de lucru al primului-ministru, subsecretari de stat, consilieri si secretari personali ai premierului, directori de cabinet si inspectori guvernamentali.

Cheltuielile aferente anului 2010 pentru asigurarea locuintelor de serviciu folosite de acestia au totalizat 403.828 lei, releva un document guvernamental.

In urma cu doi ani, totalul acestor cheltuieli s-a ridicat la 423.919 lei pentru 42 persoane, exceptand vicepremierul.

In 2008, pentru locuintele de serviciu ale consilierilor premierului Tariceanu si angajatilor SGG au fost cheltuite 178.530 lei, pentru 20 de persoane.

Legislatia prevede ca pot beneficia de locuinta de serviciu persoanele care ocupa functii de demnitate publica numite sau functii asimilate functiilor de demnitate publica, precum si secretarii generali, directorii generali si persoanele incadrate pe functii din cabinetul demnitarului in cadrul ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si institutiilor publice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri