Acordul financiar incheiat de Romania cu FMI in martie 2009 si finalizat in primavera acestui an “a fost un succes”, afirma Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice, motivand ca obiectivul principal al acestuia – asigurarea stabilitatii economice – a fost atins. Cum comentati?
A fost sau nu un succes acordul Romaniei cu Fondul Monetar International?

“Acordul de tip stand-by cu FMI a fost un succes pentru ca a fost atins obiectivul sau principal, asigurarea stabilitatii economice”, a declarat Gheorghe Ialomitianu. Ministrul Finantelor a explicat ca, desi masurile adoptate de Guvern au fost dure, Romania a reusit sa faca un progres important in consolidarea fiscala si protejarea sectorului financiar.

Guvernul a redus de la 1 iulie 2010 salariile din sectorul bugetar cu 25% si a majorat cota TVA cu 5 puncte procentuale, de la 19% la 24%.

“Ca rezultat al programului macroeconomic de stabilizare si anti-criza adoptat de Guvern, Romania a iesit din recesiune”, a adaugat Ialomitianu.

Cum comentati? Ne-a ajutat acordul cu FMI sau economia putea sa fie stabilizata si fara sprijinul Fondului?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri