Agentia Domeniilor Statului a incasat anul trecut 555 de miliarde de lei. Jumatate din suma era datorata in baza unor facturi emise intre 2000 si 2004. Cel mai mare datornic este TCE 3Brazi SRL, care are de platit 300 de miliarde de lei.
ADS are de recuperat peste 3.000 de miliarde de lei, dar directorul general Tanczos Barna spune ca exista sanse reale de recuperare doar a 1.200 de miliarde de lei, pentru ca in anii trecuti au fost semnate contracte de privatizare si concesionare cu societati care nu aveau capacitatea financiara de a duce la bun sfirsit aceste contracte. Avem cinci mari societati care datoreaza ADS-ului peste 85% din banii pe care Agentia trebuie sa-i recupereze in contul datoriilor de anul trecut. Datorii mari au TCE 3Brazi, Asociatia Agricola ISAGRI, Agricola 2001, SC Corias Corabia SA si Asociatia Toamna Bogata, a aratat Barna.

TCE 3 Brazi are de platit 300 de miliarde de lei

Pentru folosirea fara temei a Insulei Mari a Brailei, firma controversatului om de afaceri Culita Tarita - TCE 3Brazi datoreaza statului 300 de miliarde de lei. Trebuie sa ne dea acesti bani, pentru ca din 2003 a utilizat cele 56.000 de hectare fara sa aiba dreptul. Acum asteptam ca instanta sa se pronunte in privinta cererii noastre de evacuare. Speram ca hotarirea sa apara inainte de inceperea campaniei agricole de primavara, a spus Barna. El a precizat ca TCE 3Brazi este la zi cu plata redeventei, Culita Tarita (foto) platind anual cite 90 demiliarde de lei.

Culita Tarita e la zi cu redeventa

Patronul TCE 3Brazi spune ca nu va pleca din Insula pentru ca a investit 45 de milioane de euro si nu are nici o datorie catre stat. Pleaca mai repede Barna de la ADS decit eu din IMB. Pe 6 ianurie am platit ultima rata si nu inteleg de ce a primit banii daca spune ca nu mai este valabil contractul de arenda, ne-a declarat Culita Tarita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri