Cetatenii straini cu rezidenta in Romania vor plati impozit pe veniturile obtinute atat in tara, cat si in strainatate in primul an de la dobandirea acestui statut, si nu dupa trei ani, asa cum prevede legislatia in vigoare, potrivit unui proiect de ordonanta care aduce modificari Codului Fiscal.
"Aceste venituri urmeaza a fi supuse impunerii incepand cu anul calendaristic urmator celui in care persoana fizica a obtinut rezidenta in Romania, concomitent cu acordarea acelorasi drepturi de deducere de care beneficiaza o persoana fizica romana", se arata in nota de fundamentare a proiectului, citata de Mediafax.

In prezent, persoana fizica nerezidenta care indeplineste conditiile de rezidenta in Romania timp de trei ani consecutiv plateste impozit pe veniturile obtinute din orice sursa, atat din Romania, cat si din afara Romaniei, incepand cu al patrulea an fiscal.

Pentru a fi considerata rezidenta, o persoana fizica trebuie sa aiba domiciliul in Romania, sa locuiasca in tara pentru perioade ce depasesc in total 183 de zile pe an, sau sa fie cetatean roman care lucreaza in strainatate ca functionar sau angajat al Romaniei intr-un stat strain.

Concomitent, Finantele au mentinut obligatia de plata a impozitului de catre o persoana fizica rezidenta romana cu domiciliul in Romania pentru inca trei ani urmatori celui in care are loc schimbarea rezidentei acesteia intr-un stat cu care Romania nu are incheiata conventie de evitare a dublei impuneri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri