Autoritatile intentioneaza sa creeze o comisie tehnica care sa pregateasca metodologia de stabilire a salariului minim garantat, in perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP). Reprezentantii Guvernului si ai sindicatelor s-au intalnit la sediul MFP pentru inceperea discutiilor legate de stabilirea salariului minim garantat pe baza unor principii stabilite de comun acord.

"Am decis sa avem aceasta prima intalnire in urma unor discutii purtate cu reprezentantii sindicatelor la sfarsitul anului trecut. Urmeaza sa cream o comisie tehnica formata din reprezentanti ai Executivului, ai sindicatelor si ai patronatelor care sa pregateasca o metodologie care sa duca la stabilirea salariului minim garantat, urmand ca aceasta sa fie supusa dezbaterii reprezentantilor Executivului, ai sindicatelor si ai patronatelor", a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. Potrivit Codului Muncii, salariul de baza minim brut pe tara se stabileste prin hotarare de Guvern, dupa consultarea sindicatelor si a patronatelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri