Companiile olandeze exportatoare in Romania si-au exprimat catre ambasada si catre autoritatile relevante din Olanda ingrijorarea pricinuita de oprirea in vamile din Romania a unor transporturi, anunta ambasada Olandei, intr-un comunicat de presa.
"In prezent, autoritatile olandeze sunt in contact cu autoritatile romane pentru a obtine informatii despre motivele care au determinat adoptarea acestei masuri", precizeaza ambasada.

Totodata, misiunea diplomatica olandeza precizeaza ca toate masurile implementate de autoritatile romane "ar trebui sa fie conforme cadrului juridic al UE".

Transporturile de seminte si flori din Olanda au fost verificate sambata, in toate vamile din tara, in contextul in care exista suspiciunea ca acestea ar fi purtatoare ale unor bacterii, iar din ele au fost prelevate probe pentru analiza, pana la primirea rezultatelor transporturile fiind blocate.

Alte patru TIR-uri olandeze incarcate cu plante au fost indisponibilizate, duminica, in Vama Bors, dupa ce rezultatele analizelor preliminare facute de Serviciul Fitosanitar au relevat prezenta unei bacterii periculoase, iar unul a fost oprit in Vama Salonta, urmand sa fie prelevate probe din plante.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri