Discursul public trebuie sa se imbunateasca si sa apara mai des formule profesioniste in domeniul economic pentru ca mesajele sa treaca de "bariera hidoasa" a comunicarii publice, afirma guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, potrivit Mediafax.
"Discursul public trebuie sa se imbunateasca, sa apara mai des formule profesioniste in domeniu, sa mai echilibram vocea uneori galagioasa, sa folosesc un cuvant deja aruncat pe piata de ceilalti vorbitori in numele opiniei publice romanesti. Am spus de multe ori ca, apropo de canalul de transmie al politicii monetare, intr-un fel functioneaza cu un public educat si altfel cu un public dezoerientat, confuz si gata sa pice in capcanele politicii monetare", a spus Isarescu.

El a aratat ca este rolul analistilor economici este de a face acest pas, de a explica lucruri complicate prin vorbe simple, fara a plictisi.

"E un challegence destul de greu, dar nu imposibil, iar mesajele trebuie sa treaca de bariera aceasta hidoasa a comunicarii publice", a mai afirmat seful bancii centrale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri