Ordonanta de Urgenta prin care Guvernul Grindeanu vrea sa creasca o serii de venituri ale bugetarilor, printre care si majorarea cu 20% a salariilor din administratie, va avea un impact bugetar de 5,1 miliarde de lei in 2017, potrivit proiectului de OUG publicat de Ministerul de Finante.

Pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de vineri se afla o OUG prin care sunt majorate mai multe tipuri de venituri. Astfel, printre masurile care urmeaza sa fie adoptate de Guvern se mai numara introducerea transportului gratuit pe calea ferata pentru studenti, cresterea punctului de pensie la 1.000 lei, cresterea burselor prin majorarea alocarii per student de la 83 lei la 201 lei si cresterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei”, conform News.ro.

OUG prevede si majorarea cu 20% a salariului din administratia locala si majorarea cu 50% a veniturilor actorilor si a altor categorii de artisti.

Potrivit textului, impactul bugetar al Ordonantei este de 5,1 miliarde de lei pentru anul 2017. Se asteapta venituri suplimentare de 377 de milioane de lei prin intrarea in vigoare a masurilor, insa cheltuielile bugetare vor creste cu 5,5 miliarde de lei. In textul OUG nu este cuprins si impactul bugetar calculat pentru anii viitori.

Guvernul urmeaza sa adopte vineri, in cadrul sedintei, mai multe masuri printre care cresterea salariului minim la 1.450 lei, majorarea cu 20% a veniturilor din administratia locala si cu 50% a salarilor actorilor si a altor categorii de artisti, potrivit unui anunt facut de presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liderul social-democratilor a precizat ca Guvernul “lucreaza intens” pentru a putea adopta “cresterea salariului minim la 1.450 lei; majorarea cu 20% a salariului din administratia locala; majorarea cu 50% a veniturilor actorilor si a altor categorii de artisti”.

De asemenea, printre masurile care urmeaza sa fie adoptate de Guvern se mai numara “introducerea transportului gratuit pe calea ferata pentru studenti, cresterea punctului de pensie la 1.000 lei, cresterea burselor prin majorarea alocarii per student de la 83 lei la 201 lei si cresterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei”.

Nu in ultimul rand, cabinetul Grindeanu va adopta “reducerea impozitului la 1% din cifra de afaceri pentru microintreprinderile care sunt sub plafonul de 500.000 euro”.

“Sper ca, atat Presedintele, cat si opozitia, sa inteleaga semnalul dat de romani prin vot. Romanii au votat pentru a avea o viata mai buna!”, a conchis Liviu Dragnea.

Sursa foto: Andrey Popov/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri