Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva va administra doar 2,5 milioane de hectare de padure, din cele peste sase milioane de hectare cat reprezinta fondul forestier, dupa finalizarea procesului de retrocedare, a declarat directorul in cadrul Romsilva, Dan Ioan Aldea.

"Nu se poate aprecia in cat timp se va finaliza procesul de retrocedare a padurilor, dar rezultatul este ca Romsilva va mai administra doar 2,5 milioane de hectare de padure din cele 6,3 milioane de hectare, cat este fondul forestier al Romaniei", a declarat directorul in cadrul Romsilva, Dan Ioan Aldea, citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca pana in prezent din cele 6,3 milioane hectare au fost retrocedate 2,3 milioane hectare. Din aceasta suprafata, doar 300.000 de hectare s-au retrocedat in baza legilor proprietatii din 2005. Pe baza acestui act normativ, au fost depuse cereri pentru retrocedarea unei suprafete de 2,5 milioane hectare, pana in prezent fiind validata o suprafata de 550.000 de hectare. Din totalul validat, o suprafata de 290.000 de hectare a fost pusa in posesia proprietarilor.

In urma procesului de retrocedare, Romsilva estimeaza ca va disponibiliza 7.000 de angajati. Peste 1000 de salariati au fost deja concediati in 2006, ceilalti urmand sa isi piarda locurile de munca pe masura ce suprafetele forestiere intra in posesia fostilor proprietari.

In legatura cu situatia angajatilor Romsilva, directorul general al regiei, Simion Maftei, a declarat, miercuri, ca din cei 24.000 de salariati, un numar de zece sunt cercetati de DNA si in jur de 30 sunt anchetati de politie, in legatura cu activitatea desfasurata.

Pentru 2007, Romsilva estimeaza ca va realiza un profit de 76 de milioane de lei, in principal din exploatarea masei lemnoase, din comercializarea animalelor sau din silvoturism. in 2006, regia a realizat un profit de 75 de milioane de lei, mai mult cu cinci milioane de lei in raport cu estimarile.

Romsilva functioneaza sub coordonarea Ministerului Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) si administreaza padurile aflate in proprietatea statului. RNP dispune de un buget de un miliard de lei, in 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri