Schimburile comerciale dintre India si Romania vor creste, anul acesta, cu 25%, iar infiintarea unor companii mixte este dorita de indieni pentru ca tara noastra ofera un acces mai facil catre pietele europene, au declarat reprezentantii Federatiei Organizatiilor Exportatoare din India (FIEO).

Exporturile Indiei catre Romania au atins, anul trecut, 125 milioane dolari, in timp ce statul indian a importat produse romanesti de numai 90 milioane dolari, a declarat presedintele FIEO pentru regiunea de vest, Sharad Kumar Saraf. Potrivit acestuia schimburile comerciale dintre cele doua state se vor intensifica, in special, in sectoarele IT si textile, anunta NewsIn.

Directorul general FIEO, Ajay Sahai, a subliniat importanta portului din Constanta, care este un loc bun de redistribuie a marfurilor catre balcani si tarile din sud. "Romania este un pod de intrare in Europa", a declarat Sahai. Directorul general FIEO a invitat firmele romanesti de a construi firme mixte cu cele indiene, mentionand ca 48 de firme au venit la Modexpo pentru ca sunt interesate de afaceri cu Romania.

"Compozitia PIB pe sectoare indica, de asemenea, ca Romania dispune de o industrie a carei contributie este de 33,7% la PIB oferind oportunitati investitionale", a declarat presedintele FIEO, Ganesh Kumar Gupta. "Desi rata anuala de dezvoltare in industrie este mica, exista posibilitatea majorarii acesteia prin constituirea de societati mixte cu firme indiene", a adaugat el. Gupta a mai precizat ca pozitionarea favorabila a Romaniei serveste, de asemenea, ca centru de redistribuire a produselor catre uriasa populatie din regiunea Balcanilor, piata est europeana si tarile din partea de sud - est a Comunitatii Statelor Independente (CSI).

Potrivit lui Gupta, FIEO intentioneaza sa construiasca pentru firmele indiene un Centru Indian de Comert in Romania, care va trebui sa functioneze ca punct de redistribuire pentru produsele indiene si va trebui sa serveasca drept depozit pentru pastrarea marfurilor trimise din India.

Principalele exporturi ale Indiei catre Romania includ produse electronice, fire de bumbac, tesaturi si confectii, bumbac RMG si accesorii, fire sintetice, masini si instrumente, produse manufacturate din metal, produse din plastic si linoleum, vopsele, emailuri, lacuri, medicamente si produse farmaceutice, produse chimice si piele superior prelucrata. Principalele importuri ale Indiei din Romania sunt deseuri din metal, produse chimice organice, fier si otel, masini, cu exceptia electronicelor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri