Directorul general al Autoritatii Navale Romane (ANR), Paul Branza si omologul sau bulgar, Nicolai Apostolov, au semnat o declaratie comuna, conform careia toate proiectele ce se vor efectua pe Dunare cu fonduri de la Uniunea Europeana se vor face in comun.

Documentul a fost semnat la Ruse, in Bulgaria, iar primul proiect naval romano-bulgar va fi extinderea sistemului de identificare a navelor care circula pe Dunare, o ramura a proiectului olandez RIS - River Information Services, potrivit NewsIn.

Bulgarii detin un sistem de identificare asemanator celui romanesc (Romanian Ris). seful ANR a declarat ca din discutiile purtate cu omologul sau s-a stabilit ca, pe Dunare, Romania si Bulgaria vor putea dezvolta pe anumite sectoare proiecte comune, pentru a evita cheltuielile de ambele parti.

Informatia care va fi preluata de sistemul de identificare va fi transmisa atat la ANR, cat si la Autoritatea Maritima Bulgara, a mai spus Paul Branza. El a explicat ca sistemul a fost proiectat pentru noua state europene - Slovenia, Ungaria, Olanda, Franta, Belgia, Slovacia, Austria, Romania si Bulgaria si este posibil ca pe viitor si alte state riverane fluviului Dunarea sa isi manifeste interesul pentru acest proiect.

Directorul general al ANR a subliniat ca, peste doua saptamani, la Bruxelles, va avea loc o intalnire in care se vor discuta si repartiza fondurile pentru proiectele pentru care Uniunea Europeana aloca fonduri. Proiectul este finalizat, iar dupa ce se va afla exact si ce suma va primi autoritatea navala vor incepe discutiile cu expertii. Se vor pune la punct si aplicatiile pentru particularizarea proiectului pe cursul Dunarii, de la intrarea in tara si pana la varsarea in Marea Neagra, a explicat seful ANR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri