Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) estimeaza ca in acest an energia electrica livrata populatiei nu se va mai scumpi, datorita, in special, punerii in functiune a reactorului doi de la Cernavoda, a declarat agentiei NewsIn, directorul din cadrul ANRE, Viorel Alicus.

"Cresterea medie a tarifelor cu 3,96%, de la 1 aprilie, ar trebui sa fie singura scumpire la electricitate din 2007, pentru ca s-a redus presiunea facuta de majorarea preturilor la gaze si pentru ca acesta este anul cand reactorul doi va fi pus in functiune, acoperind circa 9% din consumul de electricitate al Romaniei", a explicat Alicus.

Potrivit directorului general al Departamentului Preturi si Tarife, desi prognozele meteo indica o productie de electricitate din surse hidro destul de redusa, ANRE anticipeaza ca o crestere minora a tarifelor la gaze (folosite ca si combustibili de termocentrale) impreuna cu inceperea productiei la reactorul doi vor compensa aceasta reducere a productiei.

Reactorul doi de la Cernavoda va incepe sa livreze electricitate in sistemul energetic national in luna septembrie a acestui an, conform ultimelor date remise de Nuclearelectrica, operatorul centralei nuclearelectrice.

Presedintele ANRE, Nicolae Opris declara, in urma cu aproximativ trei saptamani, ca pretul energiei electrice, pe intreg anul 2007, va avea o crestere de pana la 6% fata de anul trecut. Pretul electricitatii livrate consumatorilor captivi a crescut, de la 1 aprilie, in medie cu 3,95%, din cauza reducerii productiei de energie hidro si a scumpirii combustibililor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri