Preturile de carnea de pasare nu vor fi majorate ca urmare a scumpirii gazelor si electricitatii insa industria si consumatorul vor avea de suferit, a declarat, citat de NewsIn, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari, Ilie Van.
"Nu ne permitem sa majoram preturile pentru ca oferta este foarte mare si nu ar mai exista cumparatori. Industria carnii de pui nu poate insa sa recupereze aceste scumpiri adunate cu pretul cerealelor. Aceste majorari de pret ne vor afecta si mai mult. Pe termen lung, consumatorul va avea de suferit pentru ca producatorul nu va mai creste pasari, iar oferta fiind mica atunci se vor inregistra majorari ale pretului la carnea de pasare", a afirmat Ilie Van.

Presedintele Romalimenta Sorin Minea a declarat joi ca majorarea preturilor la gaze si energie va determina scumpiri si in industria alimentara, cresterea fiind de obicei la jumatate fata de procentul cu care s-au scumpit utilitatile. Potrivit acestuia, efectul scumpirii utilitatilor se va vedea in scurt timp la produsele alimentate.

Si presedintele Rompan, Aurel Popescu, a declarat joi ca eventualele majorari din morarit si panificatie vor depinde in principal de pretul graului din noua recolta, care ar trebui sa fie mai ieftin. Potrivit acestuia, daca graul din noua recolta nu va fi mai ieftin, nu sunt excluse scumpirile in perioada urmatoare.

ANRE a anuntat joi majorarea preturilor la gaze naturale livrate populatiei de la 1 iulie cu un procent mediu de 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania si a electricitatii pentru populatie cu 4,4 %.

De asemenena, noul tarif pentru furnizarea energiei la consumatorii casnici de la 1 iulie 2008 va fi de 0,3125 lei/kWh (aferent tarifului monom cu rezervare), mai mare cu 4,4% fata de pretul curent (populatie), iar cresterea medie este de 5,31% pentru celelalte tipuri de consumatori.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri