Noul Cod al muncii a intrat in vigoare de ieri, o data cu publicarea lui in "Monitorul Oficial", la o saptamana dupa ce a fost adoptat de guvern.

Acest act normativ a fost adoptat, saptamana trecuta, in forma in care a fost convenit de confederatiile sindicale si de cele patronale, dupa negocieri care au durat mai multe luni si care au fost marcate de divergente privind diferite prevederi ale legii. Noul Cod al muncii aduce o serie de modificari privind durata timpului de lucru si sanctiunile aplicate firmelor care lucreaza cu forta de munca la negru. In privinta orelor suplimentare, legea lasa la indemana beneficiarilor dreptul la negociere, fara ca guvernul sa intervina. Cat priveste sanctiunile pentru patronii care folosesc minori si forta de munca la negru, acestea merg pana la inchisoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri