Rezervele valutare ale Bancii Nationale au crescut cu 534,2 milioane de euro in iunie, ajungand la nivelul de 13,77 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Majorarea a fost rezultatul unor intrari de 1,131 miliarde de euro, suma rezultata din cumpararile BNR din piata valutara, intrarile din privatizari, veniturile din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale si cedarile de valuta la rezerva statului.

In perioada mentionata, iesirile au totalizat 597,4 milioane de euro, reprezentand plati rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, plati si comisioane bancare.

Rezerva de aur s-a mentinut in mai la 105 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 1,21 miliarde de euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale BNR (valute plus aur) sa se situeze la peste 14,98 miliarde de euro.
Pana la sfarsitul acestui an, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor insumeaza 828 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri