Drept urmare, programul de incasari al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a fost afectat cu circa 4%, a mai spus presedintele ANAF, Daniel Chitoiu.

"In zilele urmatoare, vom lua o serie de masuri pentru relaxarea creditarii intre banci si vom incerca sa gasim solutii pentru banci pentru a le ajuta sa dea drumul la lichiditati. Problema este ca bancile nu se mai imprumuta intre ele si ca bancile mama au stopat liniile de finantare a bancilor din Romania", a explicat Chitioiu, citat de NewsIn.

El a adaugat ca, in acest sens, va avea loc o serie de discutii la nivel de Guvern, precum si cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), pentru a gasi solutii de deblocare a acestei situatii.

Potrivit reprezentantilor ANAF, din totalul de incasari avute in vedere pentru primele 10 luni, de 129 miliarde lei, au fost colectate 124,1 miliarde lei, iar ponderea cea mai importanta a restantelor a avut loc in octombrie.

In prezent, in Romania figureaza un total de 873.000 de companii care au cel putin un impozit de plata, potrivit reprezentantilor ANAF.