Guvernul intentioneaza sa modifice legislatia astfel incat sporurile primite de angajatii cu functii inferioare din agentiile, autoritatile si companiile de stat sa aiba o anumita valoare din salariu, pentru ca veniturile lor sunt in prezent mai mari decat ale sefilor acestor institutii
"Acum gasim formula prin care sa stabilim foarte clar ca aceste sporuri nu pot depasi un anumit cuantum din salariul pe care il ai. La acest lucru lucram in acest moment, tocmai pentru a reduce si aici. Exista in sistem aceste decalaje. Ele se pot regla doar printr-o corelare foarte clara cu aceste contracte colective de munca si prin modificarea legii, pentru a spune pana unde pot aceste sporuri sa mearga pentru ceilalti angajati", a declarat premierul Emil Boc, la TVR 1.

Guvernul a decis, la sfarsitul anului trecut, ca sefii agentiilor guvernamentale si cei ai companiilor cu capital de stat sa primeasca o indemnizatie de 4.800 de lei insa, in urma acestei masuri, angajatii cu functii inferioare avand in prezent venituri mai mult decat conducerea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri