Vicepremierul Dan Nica a declarat, la finalul sedintei coalitiei, ca s-a stabilit ca plata datoriilor de 2,1 miliarde de euro inregistrate in timpul guvernarii Tariceanu sa se faca pana la sfarsitul lunii martie si ca s-a discutat si despre "cinci- sapte" masuri anticriza principale.
Nica a precizat ca liderii coalitiei au luat in discutie trei subiecte principale: masurile ce trebuie luate pentru asigurarea unei finantari corecte a economiei in vederea protejarii firmelor romanesti, demararea de urgenta a investitiilor, precum si plata datoriilor inregistrate de Guvern anul trecut, dar si o serie de masuri anticriza, anunta NewsIn.

"Am discutat despre necesarul de investitii si demararea de urgenta a investitiilor care sunt finantate de la bugetul de stat si realizarea platii datoriilor de 2,1 miliarde de euro la sfarsitul acestei luni . La sfarsitul lunii martie vom termina de platit si datoriile pe care le-a inregistrat Guvernul anul trecut", a spus Nica.

Potrivit acestuia, planul de relansare a economiei romanesti, discutat in coalitie, contine "cinci-sapte masuri care au caracter principal prin elementele de noutate pe care le introduc si prin impactul asupra economiei". "Masurile se refera la introducerea unor prefinantari, scutirea de impozit a profitului reinvestit, dar si la modalitatea in care, prin simplificarea procedurilor in Codul fiscal, reusim sa inlaturam barierele birocratice si costul companiilor pe care il genereaza birocratia. Aceste masuri se mai refera la reducerea taxelor fiscale si parafiscale, de la numarul foarte mare pe care il avem, peste 500, la un numar care sa fie cat mai apropiat de minimul necesar" a declarat viecepremierul, adaugind ca planul anticriza va fi prezentat de premierul Emil Boc la Camera Deputatilor. El a sustinut ca in cadrul sedintei nu s-a discutat despre introducerea unor taxe noi, alaturi de reducerea altora.

In privinta acordului cu FMI, Nica a spus ca nu se poate estima inca suma care va fi imprumutata de Romania. "Vom vedea care este rezultatul discutiilor pe care le vom purta la nivelul comitetului interministerial si credem ca, in aceasta saptamana, vom avea o prima informatie despre modul in care va trebui sa actionam in perioada imediat urmatoare" a adaugat social-democratul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri