Deficitele substantiale in sistemul protectiei sociale, pe care Romania le va inregistra in anii urmatori, vor duce la cresterea rapida a datoriei publice, care in prezent este mica, de 12-13% din PIB fata de o limita maxima de 60% din PIB pentru adoptarea euro, a spus Dorin Mantescu, director MFP.
"Datoria publica a Romaniei este mica in prezent, de 12-13% din PIB comparativ cu maximum 60% din PIB cat impune Tratatul de la Maastricht pentru adoptarea euro. Cu toate acestea vor exista datorii ridicate legate de evolutia sistemului de pensii si protectie sociala, daca tinem cont de tendintele de imbatranire a populatiei si scadere a fertilitatii", a explicat Mantescu, director in cadrul Ministerului Finantelor Publice, in cadrul unui seminar la BNR, conform NewsIn.

El a mai spus ca evolutia demografica va conduce la acumularea de deficite in sistemul protectiei sociale, ceea ce va determina cresterea extrem de rapida a datoriei publice.

Mentinerea datoriei publice sub 60% din PIB reprezinta una dintre conditiile pentru adoptarea euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri