Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, va discuta cu omologul sau ungar despre internationalizarea activitatii IMM-urilor si spijinirea acestora, reforma sistemului de impozitare si deciziile privind reducerea efectelor crizei si reluarea cresterii economice.
Constantin Nita va conduce delegatia Romaniei la lucrarile celei de-a IV-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economica romano-ungara, ce se va desfasura joi si vineri la Gyula.

"Spre deosebire de sesiunile precedente, se va pune accent pe stabilirea modalitatilor privind internationalizarea activitatilor IMM-urilor si sprijinirea acestora in scopul intensificarii cooperarii economice, de o parte si de alta a granitei romano-ungare. Astfel, autoritatile isi propun identificarea si atragerea de «factori integratori», companii mari care sa investeasca in aceasta zona, infiintarea de clustere in care IMM-urile sa dezvolte activitati de subfurnizori si, implicit, de exportatori", a comunicat MIMMCMA.

Totodata, in cadrul convorbirilor pe care le va avea cu omologul sau ungar, Istvan Varga, Constantin Nita va prezenta masurile propuse pentru reforma sistemului de impozitare, respectiv a Codului Fiscal, pentru imbunatatirea climatului in care-si desfasoara activitatile productive si comerciale IMM-urile (neimpozitarea profitului reinvestit in tehnologii noi, cresterea competitivitatii), precum si deciziile adoptate de Guvernul Romaniei pentru reducerea efectelor crizei si reluarea cresterii economice, informeaza NewsIn.

"La aceste subiecte se vor adauga cele traditionale, respectiv cooperarea in domeniul energetic (transport si productie de energie electrica, piata regionala de energie, gaze naturale), transporturi, agricultura, domeniul societatii informationale (sistemul unic de urgenta 112 din cele doua tari etc.)", se mai precizeaza in comunicatul MIMMCMA.

Constantin Nita, presedintele partii romane in Comisia Mixta, va fi insotit de reprezentanti ai principalelor institutii implicate in cooperarea economica bilaterala, precum si de membri ai camerelor de comert din zona de granita, ca reprezentanti ai mediului de afaceri.

Lucrarile sesiunii Comisiei mixte se vor incheia prin semnarea unui Protocol cu obiectivele pe care cele doua parti isi propun sa le atinga in cooperarea economica bilaterala dintre Romania si Ungaria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri