Euro a fost cotat ieri la 3,5966 lei, inregistrand o crestere de 1,25% de la inceputul lunii, respectiv 4,45 bani. "Cresterea inregistrata luni de cursul euro este una "naturala", datorata unui numar mare de ordine comerciale de cumparare. Cererile au venit si din partea unor companii straine pentru care piata romaneasca nu mai prezinta un interes speculativ deosebit, datorita scaderii dobanzilor la depozitele in lei", ne-a declarat Liviu Olaru, Senior Dealer la ABN Amro. Domnia sa a mai precizat ca interventia Bancii Nationale s-a facut simtita saptamana trecuta pe piata valutara. Astfel, pe 5 octombrie, BNR a cumparat tot surplusul inregistrat pe piata valutara, fapt ce a dus la o crestere a cursului monedei europene la 3,5580 lei.

In urmatoarea perioada se preconizeaza o mentinere a tendintei de crestere, astfel incat la sfarsitul anului, cursul euro sa se situeze la aproximativ 3,65 lei. Aceasta tendinta va depinde de interesul pe care il va manifesta banca centrala fata de moneda europeana.

In ultima saptamana s-a inregistrat o revigorare a cursului euro/leu, dupa ce in luna august s-a inregistrat un minim lunar de 3,4022 lei/euro, iar in luna septembrie de 3,4772 lei/euro.

Cursul maxim atins in acest an de moneda europeana a fost de 39.310 ROL si s-a inregistrat pe 3 ianuarie, in vreme ce in aceeasi perioada a anului trecut (6 ianuarie 2004) se inregistra un maxim istoric de 41.438 ROL/euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri