Reprezentantii sindicatelor si ai patronatelor au solicitat, recent, Ministerului Finantelor Publice modificarea legislatiei, astfel incat impozitarea dividendelor sa fie facuta aplicand impozitul din anul in care societatea platitoare realizeaza venitul. In replica insa, secretarul de stat din MFP, Mara Ramniceanu, precizeaza ca dividendele reprezinta un venit obtinut de o persoana fizica, pentru care se retine impozit in momentul platii lor, si nu in momentul in care se realizeaza profitul persoanei juridice de la care provin.

In ceea ce priveste introducerea impozitului de 0,5% pe imobilizarile corporale, MFP sustine ca aceasta varianta a fost luata in calcul pentru a determina societatile comerciale care nu realizeaza profit si nu au activitate timp indelungat sau societatile de stat cu pierderi sa puna in circuitul comercial activele nevalorificate. In cadrul Comisiei de Dialog Social din cadrul MFP, intrunita la inceputul acestei saptamani, sindicatele si patronatele au solicitat sa fie deductibile total cheltuielile legate de derularea unei afaceri, fara a limita deducerea de obtinerea unui profit.

In urmatoarea sedinta a CDS, partenerii sociali vor analiza, impreuna cu reprezentantii MFP, modificarile legislative in domeniul taxelor si impozitelor locale. Proiectul de modificare a Codului fiscal pe anul 2006 a fost supus dezbaterilor publice la sfarsitul lunii trecute, dar nu a intrat inca in dezbaterea guvernului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri