Numarul locurilor de munca vacante oferite de companiile din Romania pana pe 14 ianuarie a scazut pana la 3.810, iar cele mai multe oferte de munca sunt pentru ieseni, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), scrie NewsIn.
Pentru saptamana 4-10 decembrie, ultima pentru care ANOFM a prezentat date pe pagina sa de internet, era 6.244 locuri de munca disponibile.

Cele mai multe slujbe oferite pana pe 14 ianuarie sunt in judetul Iasi (445), municipiul Bucuresti (303) si judetul Satu Mare (252), iar cele mai putine locuri libere sunt in judetele Galati (7), Buzau si Mehedinti (cate 10).

Persoanele cu studii superioare au disponibile 155 de locuri de munca, cele mai multe fiind pentru ingineri si subingineri (36), urmate de asistenti medicali generalisti (27) si consilieri economici in management (11).

Pentru persoanele cu studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 3.682 locuri vacante, cele mai multe fiind pentru confectioner-asamblori de articole din textile (816), muncitori necalificati in industria confectiilor (341), operatori confectioneri din industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (265) si soferi de autoturisme si camionete (170).

Cele mai putine locuri sunt disponibile pentru contabili (10), secretari (8), consilieri economici in economie generala (5), curieri (4), programatori (3), juristconsulti si facturisti (cate 2), medici de medicina generala si instructori auto (cate 1 post).

Miercuri, presedintele ANOFM, Silviu Bian, declara ca numarul de someri a crescut in luna decembrie cu 26.260 fata de luna precedenta, pana la 709.383, nivel neatins din aprilie 2003, ce corespunde unei rate a somajului de 7,8%.

Cati someri erau in decembrie: Ne-am intors la nivelul din 2003



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri