Executivul ar putea analiza miercuri, in sedinta, un proiect de hotarare de guvern privind masurile pentru aplicarea Legii unitare a salarizarii, astfel incat veniturile bugetarilor sa ramana la nivelul anului 2009, a declarat secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu.
Proiectul de act normativ realizat de Ministerul Muncii prevede acordarea unor sume compensatorii "cu caracter tranzitoriu care sa compenseze diferenta de venituri", in conditiile in care castigurile salariale lunare sunt mai mici decat cele stabilite ale Guvernului "pentru functia respectiva pentru luna decembrie 2009", potrivit NewsIn.

"Aceasta suma se include in salariul de baza, solda/salariul functiei de baza sau indemnizatia lunara de incadrare, dupa caz, dar nu este luata in calcul la determinarea de alte drepturi de natura salariala care se stabilesc in functie de acestea", se mai arata in proiectul de Hotarare.

Documentul prevede, de asemenea, ca majorarea salariilor mai mici de coeficientul 1 din Legea unitara se va face numai pentru veniturile mai mici de 705 lei "fara ca in mod cumulat cu sporurile si indemnizatiile acordate sa fie depasita aceasta valoare".

Ministerul Muncii precizeaza ca "salariile, soldele si indemnizatiile lunare de incadrare se stabilesc, in 2010, fara a fi utilizati coeficientii de ierarhizare prevazuti in anexele legii".

Actul normativ prevede inghetarea salariilor angajatilor din institutiile publice finantate integral din venituri proprii, salariatii acestor institutii urmand a-si pastra in anul 2010 "salariul de baza si alte drepturi de natura salariala avute in anul 2009, cu respectarea prevederilor din prezenta hotarare de guvern".

Totodata, incepand cu luna ianuarie 2010 "intreg personalul din sectorul bugetar incadrat in autoritatile si institutiile publice va fi reincadrat corespunzator transelor de vechime in munca si pe functiile corespunzatoare categoriei, gradului si treptei profesionale avute la 31 decembrie 2009".

Proiectul de act normativ mai prevede ca "personalul care ocupa functii de conducere va fi reincadrat pe unul din cele doua grade, respectiv, in cazul functionarilor publici, pe una din cele doua trepte".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri