Federatia Solidaritatea Sanitara din Romania avertizeaza ca Executivul risca sa scoata bugetarii in strada inainte de data stabilita de sindicate pentru declansarea protestelor, ca urmare a problemelor aparute la aplicarea Legii unice de salarizare.
"Dupa ce am atras atentia, timp de mai multe saptamani, asupra dificultatilor pe care le ridica aplicarea Legii unice de salarizare, solicitand elaborarea normelor de aplicare in comisiile de dialog social din cadrul fiecarui minister, pus in fata unei realitati a carei aparitie a negat-o continuu, Guvernul a gasit acarul Paun: <contabilii> care aplica legea in unitati (de fapt, e vorba de personalul de la resurse umane)", a declarat presedintele federatiei, Viorel Rotila, potrivit NewsIn.

Sindicalii afirma ca scaderea salariilor este cauzata, in principal, de modul neprofesionist in care a fost elaborata Legea unica.

"In acelasi timp, o mare parte din vina pentru situatia actuala apartine Guvernului si ministerelor de resort care au refuzat in mod sistematic sa asculte problemele ridicate de noi inainte de a se ajunge la aceasta situatie, impiedicad crearea cadrului legal care sa asigure mentinerea salariilor la acelasi nivel cu 2009", mai spune Rotila.

Federatia Solidaritatea Sanitara solicita constituirea unei comisii de monitorizare a aplicarii Legii 330/2009 la nivelul Ministerului Sanatatii, care sa fie formata din reprezentantii ministerului si cei ai organizatiilor sindicale semnatare ale Contractului colectiv de munca la nivel de ramura sanitara si deblocarea discutiilor pe marginea acestei legi, inclusiv in ceea ce priveste coeficientii de ierarhizare.

Angajatii Spitalului Clinic CF2 din Bucuresti au declansat un protest spontan, din cauza nemultumirilor legate de micsorarea salariilor.

Medicii si asistentele sustin ca veniturile le-au fost reduse, in medie, cu 100 de lei. Ei reclama si faptul ca nu dispun de materialele necesare pentru a-si desfasura activitatea in conditii normale.

Protestul este urmarea intrarii in vigoare a Legii unice a salarizarii, ale carei efecte se resimt in buzunarul bugetarilor la incasarea salariului pe ianuarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri