Kelemen Hunor, ministrul Culturii, a declarat ca va insista ca prevederea prin care impozitele pe jocurile de noroc sa contribuie la finantarea Culturii, care a functionat pana in 2009, sa fie reintrodusa in perioada urmatoare.
Declaratia a fost facuta la intrevederea cu ministrul Culturii din Ungaria, István Hiller, organizata cu prilejul inaugurarii noului sediu al Centrului Cultural al Republicii Ungare din Bucuresti, informeaza NewsIn.

"In Ungaria exista o lege conform careia operatorii jocurilor de noroc, mai precis unul dintre jocurile Loteriei, contribuie la finantarea culturii cu 90% din totalul impozitului platit catre stat. Este o suma importanta, 10 miliarde de forinti, suma de care dispune cultura si in acest timp de criza financiara", a spus Hiller.

Kelemen Hunor (foto) a precizat ca, pana anul trecut, exista si in Romania o reglementare asemanatoare, de care a beneficiat programul de restaurare a monumentelor, cel al achizitiilor de carti pentru bibliotecile publice si productia de film, adaugand ca va insista ca aceasta prevedere, care a constituit un sprijin financiar semnificativ al culturii, sa fie reintrodusa.

Cu acelasi prilej, cei doi ministri de resort au decis reinnoirea acordului de colaborare bilaterala dintre Romania si Ungaria si largirea acestuia cu un calendar concret al actiunilor culturale comune. Totodata, au cazut de acord si asupra constituirii unui grup comun de lucru care va elabora textul acordului ce urmeaza sa fie semnat in a doua parte a anului 2010.

In acelasi cadru, ministrul Kelemen Hunor l-a rugat pe omologul sau, prin reciprocitate, sa faca demersurile necesare pentru demararea lucrarilor de reabilitare la sediul Centrului Cultural Roman de la Budapesta.

Cultura a primit 1% din PIB, fata de 0,2% cat era prevazut initial, ceea ce reprezinta o crestere de peste cinci ori a sumelor prevazute in proiectul de buget.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri