Dominique Strauss-Kahn, directorul general al FMI, a sosit astazi la Bucuresti, pentru o zi, dupa o vizita in Polonia, fiind insotit de directorul departamentului european, Marek Belka, si de seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.
[Update 8] Intarzierea adoptarii euro nu e un lucru rau, important e ca Romania sa fie pregatita

Prelugirea calendarului de adoptare a euro de catre Romania nu este neaparat un lucru rau, deoarece mai important este ca tara sa fie pregatita pentru a face acest pas, a declarat directorul general al FMI.

"Acordul cu FMI, UE si alte institutii nu are rolul de a ingradi procesul de adoptare a euro de catre Romania. Dimpotriva, scopul este de a pregati Romania pentru adoptarea euro", a afirmat Strauss-Kahn, la o conferinta la Academia de Studii Economice din Bucuresti.

"Probabil ca nu va fi un lucru rau daca va fi o amanare a calendarului de intrare in ERM 2 in 2012 si de adoptare a euro in 2015. Mai important este drumul si indeplinirea criteriilor de catre Romania", a completat el.

Directorul FMI a subliniat ca este important ca Romania "sa-si faca temele" in vederea adoptarii euro, fie ca aceasta se va petrece la momentul stabilit, fie ulterior.

[Update 7] Costul iesirii din criza: datorie publica imensa, atrage atentia Dominique Strauss – Kahn

“Modalitatea de a evita colapsul economiei globale a fost sa inlocuiesti o parte din datoria privata cu datorie publica, ceea ce a fost un lucru bun dupa parerea mea, dar acum avem o problema cu datoria publica, ceea ce este adevarat si trebuie sa o rezolvam imediat ce este posibil. Guvernele trebuie sa faca fata imediat datoriilor publice immense”, a declarat seful FMI, economistul francez Dominique Strauss – Kahn.

[Update 6]
"Trebuie sa munciti mult ca sa iesiti din criza si sa va imbunatatiti dezvoltarea economic ape termen lung”, a explicat seful FMI, ca sfat pentru Romania. INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sa ne lamentam mai putin in privinta somajului?

[Update 5]
"Unii dintre romani o sa isi piarda locurile de munca in urmatoarele luni, in aprilie, mai, iunie...Pentru ca rata somajului nu o sa scada asa de repede, dar autoritatile trebuie sa se lupte pentru a sustine economia", a declarat seful FMI.

[Update 4]
"Noi suntem doctori pentru tarile care se afla in suferinta, dar trebuie tinut minte ca doctorii nu ofera doar medicamente si spun si ce trebuie sa faca pacientii pentru a se face bine, pentru ca in caz contrar o sa ramana la fel de bolnavi si dupa ce doctorul va pleca", a declarat Dominique Strauss-Kahn, in cadrul discursului din Aula Magna.

[Update 3]
Seful FMI, institutia care a imprumutat Romania cu 12,95 miliarde euro, a facut o prezentare comparativa, analizand relatia dintre doctori si bolnavi cu cea dintre FMI si statele aflate in criza.


[Update 2] Dominique Struass Kahn si-a propus sa le vorbeasca studentilor de la Academia de Studii Economice Bucuresti despre trei subiecte principale, si anume:
  • De unde a inceput criza economica globala?
  • Care sunt lectiile pe care trebuie sa le invatam din acesta criza?
  • S-a confruntat lumea corect cu criza?

[Update1] Seful Fondului Monetar International, economistul Dominique Strauss-Kahn, a sosit la Academia de Studii Economice Bucuresti, unde sustine in aceste momente un discurs despre Criza economica globala studentilor aflati in Aula Magna. El este insotit de guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si de intreg Consiliul de Administratie al bancii centrale.

Agenda scurtei vizite include discutii cu presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, si cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

De asemenea, au fost stabilite o conferinta in Aula Magna a Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, de la ora 10:00, un discurs in fata plenului reunit al Parlamentului, de la ora 12:30, si o conferinta de presa incepand cu ora 14:15, in salonul VIP de la Aeroportul Henri Coanda.

Dominique Strauss-Kahn le va vorbi studentilor si profesorilor de la Academia de Studii Economice din Bucuresti despre revenirea economica a Europei Centrale si de Est dupa criza mondiala.

Cele mai recente declaratii ale lui Dominique Strauss-Kahn despre:


- economia din SUA: "economia americana, chiar daca a fost afectata sever de criza, ar putea sa se redreseze destul de rapid. Este o economie flexibila. Nu stim care va fi viteza redresarii, dar sunt mai degraba increzator ca economia SUA va creste destul de rapid";

- criza din Grecia: "discutiile legate de infiintarea unui fond monetar european pe modelul FMI, pentru prevenirea crizelor viitoare, reprezinta o diversiune de la problemele urgente ale Greciei"; "este putin probabil ca problemele din Grecia sa se propage in alte tari ale zonei euro care inregistreaza deficite mari";

- aprecierea yuan-ului:
"este inevitabil ca, in unele cazuri, ratele de schimb din unele tari sa se aprecieze";
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri