Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a aplicat 252 de amenzi contraventionale, cu o valoare totala de 500.640 lei, si a unui numar de 101 avertismente, in urma unor controale fulger inainte de sarbatoarea de 1 Mai.
"Conducerea ANSVSA a dispus vineri organizarea unor controale la nivel national, in unitatile unde se comercializeaza produse alimentare, dar si in pietele agroalimentare si in restaurante. Vrem sa ne asiguram ca pentru sarbatoarea de 1 Mai vor fi comercializate numai alimente sigure, iar romanii vor sarbatori asa cum trebui aceasta zi", a declarat presedintele ANSVSA, Marian Zlotea, citat de NewsIn.

De asemenea, inspectorii au emis si trei ordonante de suspendare a activitatii si 23 de ordonante de interzicere a activitatii. "Din cele 1.196 de obiective controlate, inspectorii sanitar-veterinari si pentru siguranta alimentelor au descoperit 353 de unitati in care nu se respectau normele si cerintele prevazute de legislatie", se mai arata in comunicatul institutiei.

Potrivit ANSVSA, au fost verificate 527 supermarketuri, hipermaketuri si magazine alimentare, 318 macelarii, carmangerii, 127 restaurante, 53 depozite alimentare, 43 unitati de fabricare a produselor de origine non-animala, 109 piete agroalimentare, 14 pescarii, precum si cinci unitati de fabricare a produselor lactate.

"Produsele alimentare neconforme confiscate au fost: 391 de kg produse de origine animala, 11 kg de produse origine non-animala si 177 kg de peste si produse din peste. Valoarea aproximativa a produselor confiscate a fost de 7.350 lei", spun reprezentantii ANSVSA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri