Presedintele Basescu a declarat ca scrisoarea suplimentara la Acordul cu FMI va fi discutata in CES si ca oricand se pot relua negocierile cu partenerii internationali, precizand ca este insa o chestiune de timp in care Romania trebuie sa spuna cum va reduce cheltuielile bugetare.
"Oricand se poate relua negocierea, orice se poate renegocia, dar vreau sa stiti ca este si o chestiune de timp si oricum trebuie sa raspundem cum reducem cheltuielile bugetare", a spus Basescu, intr-o scurta declaratie de presa dupa intalnirea intre Guvern, sindicate si patronate, intrebat cum a primit propunerea ca unele masuri cu Fondul sa fie renegociate, potrivit NewsIn.

Seful statului a mai mentionat ca este pentru prima data cand Acordul este distribuit in avans sindicatelor si patronatelor si partidelor politice pentru observatii. De asemenea, el a mai precizat ca scrisoarea suplimentara catre FMI trebuie discutat si avizat in CES, care e structura legala.

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat dupa discutiile intre Executiv, sindicate si patronate, ca presedintele Traian Basescu a cerut ca scrisoarea suplimentara cu FMI sa nu fie validata de Guvern pana nu va fi discutata in Consiliul Economic si Social.

Hossu a spus ca discutarea documentului va avea loc vineri la ora 10.00, in CES.

Daca scrisoarea suplimentara cu FMI va fi modificata in urma propunerii sindicatelor si patronatelor, aceasta va fi reformulata, iar o delegatie a FMI trebuie sa revina in Romania pentru discutarea documentului in noua forma, a mai adaugat liderul sindical.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri