Premierul Emil Boc a declarat ca i-a cerut comisarului european pentru Politica Regionala, Johannes Hahn, aflat in vizita in Romania, sprijin pentru transferarea banilor UE alocati unor domenii catre cele pentru care au fost depuse mai multe solicitari.
"Am discutat cu domnul comisar posibilitatea realocarii unor sume de la diverse axe si componente care nu sunt atat de solicitate si populare spre alte axe si domenii care sunt extrem de solicitate. Am cerut sprijinul Comisiei Europene, domnului comisar, sa incepem o asemenea discutie, de a putea realoca sume de bani de la diverse axe spre acelea care sunt cel mai solicitate in momentul de fata in Romania", a declarat Emi Boc, citat de NewsIn.

El a dat exemplul Programului de Dezvoltare Regionala, unde in prezent valoarea proiectelor depuse depaseste 10 miliarde de euro, dar fondurile europene alocate pentru acest program sunt de 4 miliarde de euro. Un alt program "extrem de solicitat" este, potrivit lui Boc, Masura 322 - Renovarea si dezvoltarea satelor.

Premierul a mai spus ca a dat asigurari CE, prin intermediul comisarului european, ca Executivul roman "pastreaza intacte" sumele alocate de la buget pentru cofinantarea proiectelor UE.

Comisarul european a participat si la sedinta Comitetului pentru gestionarea fondurilor europene, care a avut loc la Palatul Victoria.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri