Romania are o politica fiscala "de clasa a IV-a" si se vehiculeaza variante care se contrazic unele pe altele, a declarat pentru Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), cu referire la posibilitatea majorarii contributiilor sociale.
"Noul proiect arata ca avem o politica fiscala de clasa a IV-a. Aplicam procente la sume pe care deja le stim, doar atat putem sa facem. Reglementarea ii va afecta tot pe cei cu drepturi de autor, care platesc contributii la buget, dar nu va avea impact asupra manelistilor", a afirmat Parvan, citat de Mediafax.

El a adaugat ca joi s-a intalnit cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor si cu deputatul PDL Sulfina Barbu, iar acestia au sustinut ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului 58, care aduce modificari Codului Fiscal, si normele de aplicare a actului normativ vor fi corectate, imbunatatite. In schimb, in aceeasi zi pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a aparut un proiect de ordonanta de urgenta potrivit caruia persoanele cu venituri din activitati independente vor plati, din 2011, contributii de asigurari sociale de cel putin 25,36% si pana la 35% din venituri, aproape dublu fata de nivelul actual.

In aceste conditii, Parvan s-a declarat surprins de aparitia proiectului si a aratat, totodata, ca publicarea pe site-ul SGG, nu pe cel al Finantelor sau Ministerului Muncii, ridica semne de intrebare.

"Cat timp Guvernul nu va respecta legea raspunderii fiscale si nu va face previziuni fiscale pe termen de trei ani, riscam sa vedem astfel de proiecte. Guvernul trebuia sa vina inca din luna mai cu previziuni pentru urmatorii trei ani, dar n-a facut-o", a spus Parvan.

In plus, propunerile Guvernului vizeaza majorarea contributiilor, dar nu intervin si asupra exceptiilor la plata CAS, instituite prin diverse legi speciale, a mai spus reprezentantul AOAR.

Intentia Guvernului de a dubla contributiile pentru persoanele platite pe drepturi de autor a fost criticata atat de catre reprezentanti ai UDMR, PSD si PNL, cat si de catre patronate, sindicate, Clubul Roman de Presa si Patronatul Presei Romane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri