Dominic Bruynseels, seful Bancii Comerciale Romane – cea mai mare banca de pe piata locala –, a comparat economia romaneasca cu o masina a carei baterie s-a descarcat, fiind necesara realimentarea acesteia pentru ca automobilul sa mai poata functiona.
“Vremea este destul de urata afara si cand ajungem la masina observam ca am uitat luminile aprinse iar, bateria s-a descarcat. Ceea ce facem este sa incercam sa aducem stimuli la baterie pentru a o reincarca. Dupa aia incepi sa conduci masina pentru ca ai reusit sa o repornesti, dar trebuie sa iti dai seama unde vrei sa ajungi”, a declarat Dominic Bruynseels (foto), membru in board-ul Consiliului Investitorilor Straini la o conferinta in care Consiliul o prezentat o serie de actiuni prioritare menite sa reporneasca economia.

Pentru a exemplifica mai bine cum poate fi repornita economia, Dominic Bruynseels a venit la conferinta cu o pereche de cabluri electrice cu clesti, care se folosesc pentru a incarca bateriile descarcate ale autovehiculelor. Seful BCR a continuat comparatia precizand ca starea in care se afla pasagerii din masina ce nu porneste reprezinta increderea consumatorilor din Romania.

“De asemenea, fondurile europene sunt pentru economice ca un combustibil pe care il primim gratis ca sa alimentam masina cu el. Absorbtia fondurilor europene poate fi crescuta seminificativ in Romania”, a precizat bancherul aflat la conducerea BCR.

Citeste si
declaratia directorului executiv al Petrom privind starea economiei romanesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri