O misiune a FMI vine miercuri la Bucuresti pentru evaluarea acordului in derulare si inceperea discutiilor preliminare cu autoritatile romane pentru incheierea unei noi intelegeri, a declarat, potrivit Mediafax, Tony Lybek, reprezentantul FMI pentru Romania si Moldova.
"Ca de fiecare data cand avem o misiune de evaluare, adunam datele statistice si analizam progresul care s-a facut de la ultima evaluare, dar si pasii care mai trebuie urmati pentru a asigura stabilitate macroeconomica si financiara, in vederea trecerii la crestere economica", a spus Lybek.

Oficialii FMI vor avea discutii preliminare cu autoritatile romane privind continuarea actualului program, iar negocierile vor avea loc, cel mai probabil, la inceputul anului viitor.

"Daca autoritatile romane vor decide ca vor continuarea actualulului program, atunci vom incepe negocierile la umratoarea misiune de evaluare", a aratat Lybek.

Vizita delegatiei FMI se va incheia pe 1 noiembrie.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca este un sustinator fara rezerve al unui nou acord cu FMI, care nu va viza imprumutarea unei sume anume, ci va constitui o linie de credit care va fi pusa la dispozitie in cazul in care situatia internationala o va impune.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat recent ca un nou acord de doi ani cu FMI, dupa finalizarea celui actual, va fi suficient pentru ca Romania sa-si consolideze pozitia si sa poata implementa propriile politici.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat in urma cu aproape doua saptamani ca noul aranjament pe care autoritatile romane il vor incheia cu institutia interntionala va avea "cu siguranta" o valoare mai mica decat imprumutul actual de 13 miliarde euro, iar banii vor putea fi atrasi de autoritati doar daca vor aparea probleme neprevazute.

Boardul FMI a aprobat, la finele lunii septembrie, a cincea evaluare a acordului cu Romania, precum si scrisoarea suplimentara, astfel ca institutia a eliberat cea de-a sasea transa din imprumut, de aproape 900 de milioane de euro.

Romania are un acord in derulare cu FMI, UE si Banca Mondiala in valoare de 20 de miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri