Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Gilau, judetul Cluj, ca in anul 2011 infrastructura va reprezenta o prioritate majora a Guvernului, deoarece aceasta este o resursa importanta pentru cresterea economica si pentru crearea de noi locuri de munca, transmite Mediafax.
Boc a afirmat ca esenta reformei Guvernului pe care il conduce este de a orienta mai mult fonduri spre dezvoltare si infrastructura, decat spre consum, cum a procedat guvernul anterior.

"In anul 2011, infrastructura va reprezenta o prioritate majora a Guvernului din doua motive: ca resursa importanta de crestere economica a tarii - iar pentru anul urmator avem prognoza data de FMI si CE ca vom avea o crestere intre 1,5 si 2 la suta -, iar, pe de alta parte, fara infrastructura si fara dezvoltare nu vom avea locuri de munca. Daca nu vom continua aceasta politica, de a orienta resurse financiare spre infrastructura, Romania nu va iesi din starea in care se afla, adica de a consuma mai mult decat produce. Esenta reformei Guvernului este de a orienta resurse spre dezvoltare si infrastructura, nu spre consum. Este invers de cum au procedat cei de dinaintea noastra", a precizat Boc.

Premierul a acuzat fosta guvernare ca, in loc sa duca bani spre investitii, a dus spre consum si spre dublarea salariilor si pensiilor.

"Altii au vandut iluzii, iar noi trebuie sa stam cu picioarele pe pamant si sa oferim cat poate produce aceasta tara", a afirmat Boc.

Premierul Emil Boc a inaugurat, sambata, inca zece kilometri ai Autostrazii Transilvania (A3), intre Turda si Campia Turzii, dupa care s-a urcat la volanul unei masini Dacia Duster pentru a testa tronsonul finalizat, alaturi de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri