Managerii societatilor comerciale estimeaza pentru perioada decembrie 2010 - februarie 2011 o scadere accentuata in constructii, reducere moderata in industria prelucratoare si in comertul cu amanuntul si o relativa stabilitate a activitatii in servicii in raport cu cele trei luni anterioare.
In cadrul anchetei de conjunctura din luna decembrie 2010, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -11%), potrivit unui sondaj realizat de Institutul National de Statistica (INS), informeaza Mediafax.

In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza tot reducere moderata, soldul conjunctural fiind de -11% pe total industrie prelucratoare (-15% la intreprinderile mari, cu 500 de salariati si peste). Pentru unele activitati se va inregistra o tendinta de scadere mult mai accentuata decat pe total, respectiv in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, metalurgie, precum si fabricarea altor mijloace de transport (solduri conjuncturale -45%, -39% si, respectiv, -38%).

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza o crestere moderata a acestora in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +11%).

Activitatea de constructii va inregistra, in urmatoarele trei luni, o scadere accentuata atat a volumului productiei (sold conjunctural -50%), cat si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -47%).

Totodata, managerii estimeaza o scadere a numarului de salariati (sold conjunctural -37%), aceasta tendinta fiind data in special de intreprinderile foarte mari, cu 500 salariati si peste, si o relativa stabilitate a preturilor (sold conjunctural -3%).

Pentru comertul cu amanuntul managerii au estimat o scadere moderata a activitatii economice pentru perioada decembrie 2010 - februarie 2011 (sold conjunctural -10%). O reducere moderata va avea atat volumul total al vanzarilor de marfuri (sold conjunctural -14%), cat si cel al comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri (sold conjunctural -11%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri