Afla care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Reteta turceasca de rate fara dobanda pentru cumparaturile platite cu cardul de credit a devenit in ochii bancherilor "cheia" pentru dezghetarea creditarii, astfel ca cinci banci de top au introdus anul trecut aceasta facilitate. Chiar si impozitele sau politele de asigurare pot fi achitate anul acesta in rate, dupa ce modelul fusese initial oferit pentru achizitiile de electrocasnice sau imbracaminte, scrie Ziarul Financiar.

Din Capital.ro aflam ca firmele, liber-profesionistii si contribuabilii persoane fizice din Romania pierd, anual, zeci sau chiar sute de milioane de ore pregatind dosare, completand formulare si asteptand la rand in fata ghiseelor.

Financiarul.com anunta ca recentele evolutii ale situatiei din Egipt, dar si prefigurarea unor noi conflicte de acest gen in Orientul Mijlociu (Yemen sau Iordania) incep sa afecteze grav pietele economice mondiale. Cuprul (metal de referinta pe piata materiilor prime) a depasit pentru pri­ma data in istorie cotatia de 10.000 de dolari pe tona. O crestere a cotatiilor s-a inregistrat inclusiv la paladiu, grau sau soia, ceea ce amplifica temerile legate de o posibila criza alimentara. Pe­tro­lul marca Brent si-a continuat, la ran­dul lui, ascensiunea, ajungand la 103,37 $/baril, pentru prima data din 8 sep­tem­­brie 2008.

Si Evenimentul Zilei scrie despre cum se pregatesc egiptenii pentru “Ziua plecarii” lui Mubarak. Manifestantii anti-Mubarak au botezat vinerea aceasta "Ziua plecarii", ca un ultimatum pentru liderul de la Cairo. Mii de oameni sunt asteptati si astazi in Piata Tahrir din centrul capitalei egiptene, scena unui adevarat razboi intre manifestantii pro si anti-Mubarak in ultimele doua zile.

Money.ro o citeaza pe Rozalia Pal, economist-sef Unicredit Tiriac Bank, ce sustine ca bancile ar imprumuta statul roman si pe scadente mai lungi. Scadentele mai lungi pentru imprumuturile de stat au lipsit in ultima vreme din repertoriul Finantelor, lucru ce a dus la o aglomerare a datoriei pe termen scurt.

Dailybusiness.ro noteaza ce factori ar putea perturba echilibrul pietei imobiliare in acest an. Unul dintre punctele cheie al stabilitatii pietei imobiliare este revenirea cererii pe unele segmentele de piata, printre care si cel de retail. Cererea pentru inchirieri de spatii depinde insa de revenirea vanzarilor, iar premizele de crestere a vanzarilor de retail nu se anunta prea bune.

In 2010, gradul de ocupare in unitatile de cazare romanesti a fost mai mic cu 10% decat in 2008, iar numarul turistilor care au innoptat s-a redus de la 20 la 16 milioane de persoane. Hotelurile si pensiunile din Romania au fost ocupate doar la un sfert din capacitate, dupa ce in 2008 erau utilizate in proportie de 35%, arata statisticile oficiale, analizate de Adevarul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri